Nemocnice Litoměřice: V hale slouží maminkám nový kojící koutek

02.06.2018 17:21

Pouze několik málo dní je v hale litoměřické nemocnice rodičům malých dětí k dispozici tzv. kojící koutek. Již několik minut po jeho zprovoznění ho začaly využívat první maminky.

Nemocnice Litoměřice: V hale slouží maminkám nový kojící koutek
Foto: nemocnice-lt.cz
Popisek: Městská nemocnice Litoměřice

Vybudování kojícího koutku předcházel jak požadavek samotných matek, které dosud byly nuceny kojit v čekárnách i jiných nevyhovujících prostorách, tak i podnět od některých mateřských hnutí. „V neposlední řadě jsme se i my sami chtěli zařadit po bok velkých nemocnic, kde jsou taková místa v dnešní době samozřejmostí,“ přiblížila pozadí vzniku koutku pro rodiče Lenka Kalábová, manažerka pro nelékařské zdravotnické obory.

Nový kojící koutek je vybaven nejen židlí pro maminku, ale také přebalovacím pultem a jednorázovými papírovými ručníky. Koutek je zároveň dostatečně velký i pro kočárek. K prostoru přiléhá samostatně vyčleněné sociální zařízení. Intimita kojící maminky je zajištěna upozorněním na obsazenost koutku na vstupních dveřích.

„Možnost nakojit v klidu samozřejmě vítám,“ zhodnotila novou službu paní Gabriela, maminka tříměsíční Adélky, která zároveň ocenila i samostatné sociální zařízení. „Dříve jsem při použití toalety musela nechávat dceru v kočárku na chodbě bez dozoru, teď už nemusím,“ dodala s úsměvem.

Vybudování kojícího koutku ocenil také starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč: „Jsem rád, že dochází k rozšiřování služeb nemocnice i tímto směrem, neboť maminky si své soukromí zaslouží.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…