Nemocnice Na Bulovce: Nové vedení pracuje na transparentnosti hospodaření

22.10.2018 17:45

Jak vyplývá z výsledků kontroly Ministerstva zdravotnictví v Nemocnici Na Bulovce zaměřené na roky 2016 a 2017, docházelo k mnohým pochybením předchozího vedení, zejména pak v oblasti zadávání zakázek v rozporu s příslušným zákonem.

Nemocnice Na Bulovce: Nové vedení pracuje na transparentnosti hospodaření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Bulovce

“Zajištění transparentních nákupů veškerého zdravotnického materiálu, léků, stejně jako objednávání služeb je pro nás priorita”, říká k výsledků kontroly ministerstva zdravotnictví ředitel Nemocnice Na Bulovce Mgr. Jan Kvaček. Nové vedení již začátkem září zrušilo výběrové řízení na úklidové služby v hodnotě cca 150 mil. korun a reviduje mnoho smluvních dokumentů uzavřených za předchozího vedení, z nichž některé jsou předmětem trestního vyšetřování.

Ředitel NNB Jan Kvaček dodává: “V tuto chvíli je nemocnice vázána velkým množstvím smluvních dokumentů podepsaných předchozím vedením, které lze bez sankcí vypovědět jen s v souladu s podmínkami daných smluv. Ty, které jsou vypověditelené bez důvodu, revidujeme a některé z nich budeme v krátké době vypovídat. Vybrané služby si budeme snažit zajistit sami v rámci našich interních kapacit, jelikož považujeme jejich zajišťování externími společnosti za bezdůvodné.”

Nová opatření by měla zlepšit fungování nemocnice jako celku. Jedná se o funkční interní kontrolní mechanismy a stejně tak i nastavení odpovědnosti jednotlivých pracovišť i konkrétních zaměstnanců. Nově již nemocnce vypsala v souladu se zákonem o veřejných zakázkách řádná výběrová řízení na dodávku cytostatik, antivirotik a kontrastních látek, a to v celkovém objemu 128 milionů korun a připravují se další výběrová řízení na dodávku léků a specializovaných přístrojů v řádech desítek milionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.