Nemocnice Na Homolce: Reakce na článek v deníku Právo

06.08.2018 15:31

Vážení, považujeme za nutné reagovat na článek v deníku Právo a dnes zveřejněný na serveru Novinky.cz – Homolka o žádné slevy od dodavatelů nestála.

Nemocnice Na Homolce: Reakce na článek v deníku Právo
Foto: homolka.info
Popisek: Nemocnice na Homolce

Formulace, že „nemocnice přes Holte ještě v červnu sjednávala obchody“, pochází z úst paní redaktorky. Stejná formulace je uvedena už v předchozím článku – z pátku 3. 8. 2018. Tato formulace je zavádějící.

Zaprvé dceřiná společnost, přes kterou nemocnice dříve obchodovala, se jmenuje Holte Medical. Holte je název druhé bývalé dceřiné společnosti, která vedla v nemocnici účetnictví a která je v likvidaci už od 1. 8. 2016. Za druhé výraz „sjednávala obchody“ je vágní a umožňuje různé interpretace.

Nemocnice je instituce a dokladem obchodů instituce jsou objednávky a faktury. A jak vyplývá z vyjádření, které jsme zaslali paní redaktorce už 2. 8. 2018, žádné objednávky zdravotnického materiálu směrem ke společnosti Holte Medical po 31. 3. 2018 nejsou v účetnictví nemocnice zaevidovány.

Pokud jde o samotné „sjednávání“ nákupů pro nemocnici, které nedělá instituce, ale konkrétní lidé, nemá současný ředitel nemocnice Josef Vymazal možnost zjistit, kdo kdy s kým a o čem měl údajně vyjednávat, a nemá žádný důkaz o tom, že by se jednání o obchodech nemocnice účastnil někdo jiný než zaměstnanci nemocnice nebo že by se případným takovým jednáním někdo dopustil nějakého přestupku. Tím spíše, že v té době ještě nebyl ve funkci ředitele.

Článek najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…