Nemocnice Na Homolce dnes dovršila další etapu změn v dceřiných společnostech

29.07.2015 20:17

Nemocnice Na Homolce dnes uskutečnila personální změny ve statutárních orgánech svých dceřiných společností. Někteří jejich dosavadní členové byli valnou hromadou odvoláni a na jejich pozice nastoupili současní členové vedení nemocnice. Stalo se tak v souladu se záměrem přenést do nemocnice činnosti těchto dceřiných společností.

Nemocnice Na Homolce dnes dovršila další etapu změn v dceřiných společnostech
Foto: homolka.info
Popisek: Nemocnice na Homolce

V Holte Medical, a. s., nahradil předsedu představenstva Pavla Černého současný náměstek ekonomického úseku Nemocnice Na Homolce Martin Dařílek, místopředsedu představenstva Josefa Panenku nahradila současná náměstkyně úseku obchodu a zdravotní péče nemocnice Jaroslava Němcová a člena dozorčí rady Petra Jelínka nahradil vedoucí odboru bezpečnosti a krizového řízení Stanislav Radosta. Ve společnosti Homolka Premium Care, a. s., nahradil členku představenstva Martinu Slavíčkovou současný vedoucí oddělení projektového řízení Štefan Paluba, členy dozorčí rady Josefa Panenku nahradil Martin Dařílek, náměstek ekonomického úseku nemocnice, a Františka Tovaryše Aleš Gergel, vedoucí oddělení cash-flow, pojištění a analýz.

„Činíme další krok k naplnění základního zadání ministra zdravotnictví na zrušení dceřiných společností Nemocnice Na Homolce. Skutečnost, že po dnešním rozhodnutí s okamžitou platností převezmou pozice statutárních orgánů v Holte Medical, a. s., výhradně členové vedení nemocnice, je dalším významným krokem v plnění harmonogramu likvidace dceřiných společností. Nemocnice Na Homolce se tak stává standardně fungující přímo řízenou nemocnicí s transparentním a efektivním hospodařením,“ hodnotí současný stav ředitel Nemocnice Na Homolce Ivan Oliva.

Proces systémových změn a integračních procesů v Nemocnici Na Homolce, který nastartovalo na základě pokynu Ministerstva zdravotnictví nové vedení v čele s Ivanem Olivou v říjnu loňského roku, běží podle plánu.

V nemocnici již plně funguje nově vzniklý ekonomický i obchodní úsek, které činnosti dceřiných společností postupně přebírají. Činnost dceřiné společnosti Holte, s. r. o., jež v minulosti zajišťovala účetnictví a ekonomiku, převzala nemocnice již v dubnu tohoto roku a Nemocnice na Homolce jako zakladatel společnosti v současné době připravuje její likvidaci.

V současnosti vrcholí proces změn v dceřiné společnosti Holte Medical, a. s., která dosud zajišťuje nákupy zdravotního materiálu pro nemocnici. Prakticky to znamená, že veškeré nákupy se postupně převádějí zpět do nemocnice. „V Nemocnici Na Homolce jsme v uplynulých měsících vybudovali vlastní plnohodnotný odbor veřejných zakázek a obchodní odbor s podporou nově vzniklého interního právního oddělení, které budou postupně přebírat veškeré nákupy zdravotního materiálu pro nemocnici. K dnešnímu dni je zveřejněno celkem 21 předběžných oznámení o připravovaných veřejných zakázkách v objemu 569 163 000 Kč a vypsáno celkem 6 veřejných zakázek v objemu 258 535 000 Kč,“ říká Ivan Oliva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…