Nemocnice Pelhřimov: Den lékáren bude tentokrát zaměřený na alergie

13.06.2017 14:51

Ve čtvrtek 15. června 2017 proběhne tradiční akce České lékárnické komory Den lékáren i v Nemocniční lékárně - Nemocnice Pelhřimov. Pro tento ročník je tématem alergie.

Nemocnice Pelhřimov: Den lékáren bude tentokrát zaměřený na alergie
Foto: ikrajvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Pelhřimov

Alergie je přehnaná, nepřiměřená reakce imunitního systému těla na látky, se kterými se běžně setkáváme v našem prostředí. Je způsobena nesprávnou aktivací protilátek ze skupiny imunoglobulinů vlivem daného alergenu.

Spektrum projevů alergických reakcí je velmi široké, od obyčejné rýmy až po anafylaktický šok. Alergie trápí řadu lidí po celý rok, nejvíce však v jarních a letních měsících, především následkem vysokého výskytu pylových alergenů.

Každý lékárník se s alergiky pravidelně setkává a pomáhá a radí svým pacientům nejen ohledně předepsaných léčiv, ale také při samoléčení. V tento den budou naše lékárnice radit všem zájemcům ohledně novinek - léčiv dostupných na českém trhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne