Nemocnice Pelhřimov: Lékárna se v květnu přesune do hlavní budovy

12.03.2019 20:45

Do konce března 2019 budou dokončeny stavební úpravy, spojené s novým výdejním místem nemocniční lékárny v Nemocnici Pelhřimov. Stavět se začalo v říjnu 2018 a v květnu letošního roku počítáme se zahájením provozu. Nově tedy najdou pacienti nemocniční lékárnu ve vestibulu - atriu hlavní nemocniční budovy. Tím bude zajištěna snazší dostupnost a větší komfort pro širokou veřejnost.

Nemocnice Pelhřimov: Lékárna se v květnu přesune do hlavní budovy
Foto: ikrajvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Pelhřimov

Současné umístění nemocniční lékárny je nešťastné. Nachází se ve střední části areálu a cesta k němu je do prudkého kopce. Proto je zejména pro seniory či imobilní pacienty služba lékárny často nedostupná. "Přesto, že je budova značena, řada pacientů se zde také špatně orientuje. Naší snahou tedy bylo zvýšit komfort a dostupnost léků a zároveň zmodernizovat provoz lékárny," sdělil technický náměstek nemocnice Petr Adam.

Nemocnice si proto nechala vypracovat projekt s investicí kolem 6 milionů korun na přestavbu moderního a snadno dostupného prostoru v přízemí hlavní lůžkové budovy. Spolufinancovat jej bude zřizovatel nemocnice Kraj Vysočina. "Současné prostory jsou malé a již nevyhovují našemu provozu. Sortiment a kvantita činnosti nemocniční lékárny stále narůstá," sdělila vedoucí farmaceutka PharmDr. Radka Vachová.

Nové výdejní místo bude rozměrově podstatně větší, a tak lékárna plánuje rozšířit nabídku volně dostupných léčiv a nabídku akcí pro širokou veřejnost, které pořádá ve svých prostorách. Jde zejména o preventivní akce ve spolupráci s Českou lékárnickou komorou. V léte poskytovaly farmaceutky poradenství v oblasti poruch paměti, zapojují se do akcí na podporu záchrany života poskytnutím včasné první pomoci či antibiotického dne. Pacientům také nabízí naše lékárna pravidelné výhodné slevy na vybraná léčiva.

Více o nemocniční lékárně ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…