Nemocnice Pelhřimov: Pelhřimovští fotbalisté pomohou s nedostatkem krve

23.01.2019 15:29

Pelhřimovská transfuzní stanice dlouhodobě hledá dárce krve a krevní plazmy. Proto jsme moc rádi, že se podařila navázat spolupráce s dalšími sportovci - tentokrát fotbalisty FK Pelhřimov.

Nemocnice Pelhřimov: Pelhřimovští fotbalisté pomohou s nedostatkem krve
Foto: ikrajvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Pelhřimov

Dne 30.1.2019 v 8:30 hod. přijdou kolektivně darovat pelhřimovští fotbalisté krev - předběžně asi 15 zájemců - všichni prvodárci. Dárcovství má své kladné stránky a výhody - tou největší je pomoc druhým.

Členové FK Pelhřimov pro nás již v loňském roce uspořádali benefiční zápas, jehož výtěžek - finanční i věcný v podobě hromady hraček - věnovali na dětské oddělení Nemocnice Pelhřimov. Před Vánocemi pak navštívili malé pacienty, kteří museli být hospitalizováni ve vánočním čase v nemocnici a věnovali jim dárky pod stromeček i propagační věci s logem klubu. Zejména malí kluci měli z této návštěvy obrovskou radost. Foto v příloze

Fotbalisté souhlasí s fotografováním i natáčením při odběrech a prvotních vyšetřeních.

V loňském roce se nám takto podařilo získat nové dárce -členy florbalového týmu a fanclubu Pacovští Honzíci, kteří se rozhodli společně darovat krev a pomoci tak našemu oddělení hematologie a transfuziologie, ale především pomoci našim pacientům. Kdokoliv z nás se totiž může dostat do situace, kdy bude potřebovat transfuzi. Pacienti Nemocnice Pelhřimov, kteří potřebují transfuzi, dostávají od července 2018 plně deleukotizované transfuzní přípravky, které přinášejí menší imunitní zátěž pro příjemce. Oddělení hematologie a transfúziologie Nemocnice Pelhřimov  samo vyrábí tyto transfuzní přípravky a nabízí je ostatním nemocnicím v kraji i mimo něj.

Stále se mohou hlásit i zájemci o plazmaferetické odběry nebo krevní odběry z široké veřejnosti. Přihlásit se mohouu přímo na oddělení / na tel. čísle 565 355 466. / U plazmaferetických odběrů je podmínkou absolvování alespoň jednoho odběru plné krve na našem pracovišti, pak je možné přejít k odběrům plazmy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…