Nemocnice Písek: O titul Jihočeská sestřička se utká šestnáct týmů

18.07.2017 14:52

Čtyřiašedesát budoucích zdravotních sester, porodních asistentek a záchranářů ze škol v Jihočeském kraji se letos na podzim utká o titul Jihočeská sestřička 2017. Ve třetím ročníku stejnojmenné soutěže změří své vědomosti, zručnost a fyzické dovednosti. „Jihočeská sestřička roku 2017“ se bude konat 30. září v Nemocnici Písek, a. s.

Nemocnice Písek: O titul Jihočeská sestřička se utká šestnáct týmů
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

„Do soutěže se letos přihlásilo celkem šestnáct čtyřčlenných týmů. Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická České Budějovice má čtyři týmy, Střední zdravotnická škola Písek dva týmy, SOŠZ a SOU Český Krumlov dva týmy, Jihočeská univerzita celkem čtyři týmy – vedle studentek oboru všeobecná sestra také jeden tým budoucích porodních asistentek a jeden tým záchranářů. Střední zdravotnická škola Jindřichův Hradec přihlásila do soutěže dva týmy a stejně tak i Střední zdravotnická škola Tábor,“ uvedl ředitel pořádající Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan, MBA.

Soutěž Jihočeská sestřička, kterou organizují Nemocnice Písek, Jihočeské nemocnice a Jihočeský kraj, navazuje na úspěšnou akci Medik roku pouze s tím rozdílem, že se zaměřuje na zdravotní sestry z jižních Čech. V obou předchozích ročnících soutěže zvítězil tým budoucích sestřiček ze Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity.

„Soutěžní disciplíny budou probíhat v sobotu od deseti do patnácti hodin. Poté se studentky a studenti přesunou do hotelu Biograf, kde budou ubytované, a odtud zamíří na společenský večer, spojený s vyhlášením výsledků do Kulturního domu Písek. Ten začne v osmnáct hodin. V neděli je pak čeká volný program,“ sdělil Ing. Lukáš Tryml z písecké nemocnice, který má soutěž na starosti.

„Tato soutěž je poděkováním budoucím zdravotním sestrám. Současně jim takto můžeme prezentovat jihočeské nemocnice jako zajímavého zaměstnavatele,“ řekl gestor soutěže a ředitel prachatické nemocnice Ing. Michal Čarvaš, MBA.

Bližší informace ZDE nebo ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…