Nemocnice Písek: O titul Jihočeská sestřička se utká šestnáct týmů

18.07.2017 14:52

Čtyřiašedesát budoucích zdravotních sester, porodních asistentek a záchranářů ze škol v Jihočeském kraji se letos na podzim utká o titul Jihočeská sestřička 2017. Ve třetím ročníku stejnojmenné soutěže změří své vědomosti, zručnost a fyzické dovednosti. „Jihočeská sestřička roku 2017“ se bude konat 30. září v Nemocnici Písek, a. s.

Nemocnice Písek: O titul Jihočeská sestřička se utká šestnáct týmů
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

„Do soutěže se letos přihlásilo celkem šestnáct čtyřčlenných týmů. Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická České Budějovice má čtyři týmy, Střední zdravotnická škola Písek dva týmy, SOŠZ a SOU Český Krumlov dva týmy, Jihočeská univerzita celkem čtyři týmy – vedle studentek oboru všeobecná sestra také jeden tým budoucích porodních asistentek a jeden tým záchranářů. Střední zdravotnická škola Jindřichův Hradec přihlásila do soutěže dva týmy a stejně tak i Střední zdravotnická škola Tábor,“ uvedl ředitel pořádající Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan, MBA.

Soutěž Jihočeská sestřička, kterou organizují Nemocnice Písek, Jihočeské nemocnice a Jihočeský kraj, navazuje na úspěšnou akci Medik roku pouze s tím rozdílem, že se zaměřuje na zdravotní sestry z jižních Čech. V obou předchozích ročnících soutěže zvítězil tým budoucích sestřiček ze Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity.

„Soutěžní disciplíny budou probíhat v sobotu od deseti do patnácti hodin. Poté se studentky a studenti přesunou do hotelu Biograf, kde budou ubytované, a odtud zamíří na společenský večer, spojený s vyhlášením výsledků do Kulturního domu Písek. Ten začne v osmnáct hodin. V neděli je pak čeká volný program,“ sdělil Ing. Lukáš Tryml z písecké nemocnice, který má soutěž na starosti.

„Tato soutěž je poděkováním budoucím zdravotním sestrám. Současně jim takto můžeme prezentovat jihočeské nemocnice jako zajímavého zaměstnavatele,“ řekl gestor soutěže a ředitel prachatické nemocnice Ing. Michal Čarvaš, MBA.

Bližší informace ZDE nebo ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…