Nemocnice Písek je jako zaměstnavatel druhá nejlepší v celé ČR

29.11.2023 13:07 | Tisková zpráva

Nemocnice Písek je druhou nejlepší tuzemskou nemocnicí v přístupu k zaměstnancům. Vyplývá to z výsledků letošního celostátního klání nemocnic, které už řadu let organizuje HealthCare Institute a v němž kvalitu nemocnic posuzují sami pacienti a zaměstnanci. Výsledky hodnocení byly zveřejněny dnes (28. 11.) na konferenci k efektivitě nemocnic v Praze.

Nemocnice Písek je jako zaměstnavatel druhá nejlepší v celé ČR
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

„Z podstaty věci pracujeme na medicíně, ale enormní energii vkládáme do personalistiky. Zaměstnanec je tou nejdůležitější entitou v mém vnímání elementární schopnosti být dobrou nemocnicí a chtít být nemocnicí stále lepší,“ řekl předseda představenstva Nemocnice Písek Jiří Holan.

V písecké nemocnici dnes pracuje téměř 1000 osob. Průměrná mzda lékaře tam za posledních 10 let vzrostla o 64 procent, všeobecné zdravotní sestry o 106 procent, praktické sestry a nižšího zdravotnického personálu o 114 %, plat farmaceuta o 76 % a dělnických profesí o 109 %. Například nástupní mzda absolventa lékařské fakulty dosahuje částky 50 tisíc korun za měsíc a v příštím roce bude opět vyšší, stejně jako mzdy všech zaměstnanců písecké nemocnice.

„Připočtěme k tomu příplatky na bydlení, dotované stravování, slušně placené služby, telefonování a další služby jako vlastní cukrárnu, kantýnu, prádelnu s možností soukromého praní, žehlení i šití, sportovní centrum s pěti tenisovými kurty v areálu. Písek je jedním z nejlepších míst k životu v České republice a je výhodný i k dojíždění za prací – vzhledem k rozumné dojezdové vzdálenosti z Prahy, Plzně, Českých Budějovic, Příbrami,“ vyjmenovává Jiří Holan výhody práce v písecké nemocnici.

HealthCare Institute hodnotí kvalitu nemocnic v několika kategoriích už řadu let. V letošním ročníku se vedle spokojenosti zaměstnanců posuzovaly například bezpečnost a spokojenost pacientů – ambulantních i hospitalizovaných, finanční zdraví, kybernetická bezpečnost, online komunikace nebo pozitivní přístup k pacientům, měřený usměvavým personálem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…