Nemocnice Prachatice: Vylepšené prostředí i služby pomohou léčbě

19.01.2018 17:06

Nově vybavené a vyzdobené Ortopedicko-traumatologické oddělení představila Nemocnice Prachatice. Prostředí pro pacienty vylepšily například speciální velkoformátové fotografie, jejichž autorem je jeden z místních lékařů. Zdravotnické zařízení, které pečuje o obyvatele velké části Šumavy, vylepšuje interiéry a služby pro pacienty dlouhodobě. S úpravou finančně pomohla nemocnici Nadace ČEZ.

Nemocnice Prachatice: Vylepšené prostředí i služby pomohou léčbě
Foto: jihnem.cz
Popisek: Nemocnice Prachatice

Menší rodinná nemocnice, kde se lidé mají v rámci možností cítit co nejlépe. Tak se kromě špičkové péče podle ředitele Michala Červaše dlouhodobě profiluje Nemocnice Prachatice. Pacienti i návštěvníci mají například k dispozici zdarma wi-fi připojení, nebo zcela volně přístupnou knihovnu s čtenářským koutem. V ortopedicko-traumatologickém oddělení nově přibyla třeba kuchyňka či odpočívárna. Stěny navíc zdobí speciální velkoformátové fotografie.

„Máme vynikající lékaře i vybavení. Soustředíme se i na to, jak s pacienty mluvíme, jak se k nim chováme. A součástí léčby je i prostředí a i proto se na něj soustředíme. Postupně upravujeme interiéry a využíváme všech možností, včetně grantů, jak jej vylepšit,“ vysvětluje Michal Červaš.

S úpravami nyní pomohla nemocnici Nadace ČEZ, která poskytla necelých 140 000 korun na výrobu unikátních fotografií a vytvoření odpočinkového zázemí pro pacienty, kteří se zotavují především po úrazech. „Zdravotnictví a zlepšování prostorů pro pacienty je jednou z oblastí, které podporujeme dlouhodobě. Víme, že psychika člověka hraje v léčbě obrovskou roli a mám velkou radost z toho, co se zde podařilo vytvořit,“ zhodnotil nové úpravy v Prachaticích člen správní rady Nadace ČEZ František Lust.

Autorem fotografií, které zachycují především prostředí Šumavy nebo Novohradských Hor je navíc jeden z místních lékařů Marek Chromý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…