Nemocnice Prostějov: Nové přístroje na gastroenterologickém oddělení zajistí šetrnější vyšetření

29.08.2019 15:25

Nový koloskop a gastroskop slouží k vyšetřování a k provádění léčebných zákroků v žaludku a tlustém střevu.

Nemocnice Prostějov: Nové přístroje na gastroenterologickém oddělení zajistí šetrnější vyšetření
Foto: iprostejov.cz
Popisek: Nemocnice Prostějov

Další investicí je CO2 insuflátor, který vhání do střeva nebo žaludku místo vzduchu oxid uhličitý. Tím se zvyšuje komfort pacienta při výkonu a umožňuje to větší bezpečnost při terapeutických zákrocích. Poslední investicí je oplachová pumpa, která slouží ke vhánění vody do trávicího traktu a umožňuje oplach například místa krvácení.

„Pacientům se tak dostane rychlejšího, ale zároveň i kvalitnějšího vyšetření trávicího traktu a je zachována bezpečnost při léčebných zákrocích jako například různé možnosti řezání v trávicím traktu a dalších složitých metod,“ říká Jaroslav Maceček, primář gastroenterologického oddělení, které se řadí k českým centrům pro tzv. screening nádorů tlustého střeva a konečníku a provádí složité endoskopické zákroky v celém trávicím traktu včetně žlučových cest a slinivky břišní.

Gastroskop i koloskop nahradily starší typy těchto přístrojů. Přístroje jsou vybaveny celou řadou moderních funkcí, které umožňují lepší diagnostiku a léčbu v horní a dolní části trávicí trubice. Zařízení stálo více než 2 milióny korun. Jak gastroskop, tak koloskop mají menší průměr a jsou ohebnější. Mají také vysoce kvalitní moderní optiku a speciální tzv. NBI zobrazení, které umožňuje lékaři důsledně a podrobně prohlédnout sliznice těchto orgánů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…