Nemocnice Strakonice opět upozorňuje na důležitost správné indikace antibiotik

19.11.2019 13:18

Nemocnice Strakonice, a.s. se již podvanácté připojuje k celoevropské kampani, věnované problematice antibiotické léčby.

Nemocnice Strakonice opět upozorňuje na důležitost správné indikace antibiotik
Foto: Nemocnice Strakonice
Popisek: Nemocnice Strakonice.

V rámci iniciativy Evropský antibiotický den, která připadá na 18. listopad 2019, připomíná Mikrobiologická laboratoř prostřednictvím plakátů všem spolupracujícím lékařům v terénu a klinickým oddělením v nemocnici důležitost správné indikace antibiotik, tedy nutnost předepisovat tato cenná léčiva pouze na infekce způsobené vnímavými bakteriemi.

Kromě toho je na televizních obrazovkách v nemocnici vysílán propagační spot o hrozbě ztráty účinnosti antibiotik v případě jejich neuváženého podávání.

„Vhodnou léčbu mohou v našem regionu konzultovat lékaři s odborníky v takzvaném Antibiotickém středisku, které v naší nemocnici rozvíjí svou činnost oficiálně již od roku 1999,“ informuje předseda představenstva Nemocnice Strakonice, a.s. MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA a dodává, že se na zachování účinnosti antibiotik podílí jak odborníci, tak laická veřejnost. „Je nezbytné si uvědomit, že ne každý nález bakterie se musí léčit a že virová onemocnění, typicky chřipka v nadcházející době, se antibiotiky neléčí!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…