Nemocnice Třebíč: Novorozené děti v Třebíči a Jihlavě bude hlídat patnáct nových monitorů dechu

06.07.2017 15:34

Nadace Křižovatka předala darem deset monitorů dechu na novorozenecké oddělení Nemocnice Třebíč a pět monitorů dechu na dětské oddělení Nemocnice Jihlava, kde budou tyto přístroje hlídat nově narozené děti, ohrožené Syndromem náhlého úmrtí.

Nemocnice Třebíč: Novorozené děti v Třebíči a Jihlavě bude hlídat patnáct nových monitorů dechu
Foto: nem-tr.cz
Popisek: Nemocnice Třebíč

Nadace Křižovatka dnes (4. července 2017) předala 10 nových monitorů dechu Babysense II v celkové hodnotě 29 700,- Kč v Nemocnici Třebíč. Přístroje byly zakoupeny z finančních darů, které poskytly společnosti MANN + HUMMEL, NUKLEON a ALFEKO. Monitory dechu převzala z rukou dárců primářka oddělení MUDr. Alena Holubová.

„Naší hlavní činností je zprostředkování darování monitorů dechu mezi dárcem a nemocnicí. Oslovujeme firmy a společnosti, které jsou regionálně blízké obdarovávané nemocnici nebo je s nemocnicí pojí osobní příběh z jejich vlastního rodičovství a setkání se SIDS. Společně se nám daří zajišťovat postupné obnovování těchto citlivých přístrojů v nemocnicích téměř v celé ČR.“, popsala Štěpánka Pokorníková, ředitelka Nadace Křižovatka.

Následně proběhlo slavnostní předávání 5 přístrojů v hodnotě 14 850,- Kč na dětském oddělení Nemocnice Jihlava, kde přístroje využije primariát MUDr. Martina Zimena. Zakoupení přístrojů do jihlavské nemocnice financovala společnost EVONA a Ing. Andrej Babiš s rodinou.

O Nadaci Křižovatka

Nadace Křižovatka se jako jediná nadace v České republice po celých 20 let své existence aktivně věnuje podpoře povědomí veřejnosti o SIDS a o možnostech ochrany ohrožených dětí do 1 roku věku. Díky dárcům a sponzorům pomáhá nadace vybavit české nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense, který je registrován u Ministerstva zdravotnictví ČR jako zdravotnická pomůcka a prošel několikaletými klinickými testy. Tento monitor dechu nejen hlídá zástavu dechu, ale také apnoe pauzy (bezdeší), a jakékoliv nepravidelnosti dechu děťátka a okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc rodiče, který může v případě potřeby včas poskytnout dítěti první pomoc.

Během svého působení se nadaci podařilo zajistit monitory dechu pro nemocnice a porodnice v hodnotě téměř 27 mil. korun.

O projektu „Maminko, dýchám“

Cílem a smyslem projektu „Maminko, dýchám“ je vybavit české nemocnice a jejich porodnická, novorozenecká a JIP oddělení monitory dechu pro každé lůžko/miminko. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým děťátkem domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …