Nemocnice Znojmo: Lékaři provedli první stabilizaci zlomeniny obratle přes hrudník

10.02.2021 22:54

Lékaři Ortopedicko-traumatologického oddělení provedli v minulých dnech stabilizaci zlomeniny hrudního obratle přes hrudní dutinu, tedy kolem plíce.

Nemocnice Znojmo: Lékaři provedli první stabilizaci zlomeniny obratle přes hrudník
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Pacientem je sedmapadesátiletý muž, který uklouzl v koupelně a přivodil si zranění páteře pádem ve vaně. V první době byla stabilizace obratle provedena zezadu, zlomenina posledního hrudního obratle byla ale natolik závažná, že vyžadovala ve druhé době, tedy po čtrnácti dnech „podepření“ zepředu – operací přes hrudní dutinu. Operatérem byl MUDr. Vladimír Mužík, který vybudoval a dlouhá léta vedl Páteřní jednotku v brněnské Fakultní nemocnici a od ledna posílil ortopedický tým znojemské nemocnice.

„Domnívám se, že to byla vůbec první hrudní operace v naší nemocnici a jsem rád, že můžeme pacientům nabídnout širší spektrum poskytované péče díky novým odborníkům, kteří rozšiřují náš kolektiv,“ sdělil profesor Radek Hart, primář Ortopedicko-traumatologického oddělení, který u výkonu asistoval. Pacient byl propuštěn po několika dnech do domácího ošetření, je zcela bez potíží.

Ortopedicko-traumatologické oddělení je jedno ze čtyř pracovišť v zemi, které se věnuje operační ortopedii v celé šíři (traumatologie, páteřní chirurgie, artroskopie a endoprotetika všech kloubů, všeobecná ortopedie, chirurgie nohy a ruky, spondylochirurgie, sportovní traumatolgie, rekonstrukční a septická chirurgie), pracoviště s vyšším stupněm akreditace(odpadá mnohaměsíční stážování mimo pracoviště před atestací). Je progresivní pracovištěm, které v posledních patnácti letech provedlo okolo 50 nových operací, operačních technik, implantátů, léčebných postupů apod. jako první v ČR.

Jednou z priorit je prohlubování interdisciplinární spolupráce v rámci nemocnice, a to zejména s příbuznými a spolupracujícími obory (chirurgie, neurologie, rehabilitace, radiodiagnostika a ARO). Prioritou je udržení dosažených výsledků a sledování a zohledňování dalšího medicínského vývoje s cílem poskytovat pacientům moderní lékařskou péči s co nejnižším procentem komplikací.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…