Nemocnice Znojmo: S přepravou pacientů pomůže řidičům sanitek nový schodolez

10.07.2021 15:40

Pracovníci Dopravní zdravotní služby Nemocnice Znojmo nyní šetří síly. Na pomoc při převozu imobilních sedících pacientů po schodech nyní využívají nový schodolez.

Nemocnice Znojmo: S přepravou pacientů pomůže řidičům sanitek nový schodolez
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Do této chvíle bylo nutné v případě přepravy imobilního pacienta ze schodů či do schodů využívat dvou pracovníků dopravy. Nyní naložení pacienta zvládne řidič sám. „Převoz imobilních pacientů je náročný sám o sobě, nicméně v poslední době je řada pacientů s nadváhou a práce řidičů se stala velmi fyzicky náročná,“ zdůvodnil nákup nového schodolezu Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo.

Nový schodolez je schopen přepravovat pacienty s tělesnou hmotností max. do 160 kg. Dojezd pro jedno nabití je závislý na hmotnosti přepravované osoby a na tom, zda se jede nahoru nebo dolů. Průměrný dojezd je přibližně 400 schodů. Se schodolezem byla pořízena navíc jedna náhradní baterie. Možnost jednoduchého složení a rozložení je ideální pro naložení do sanitky.

Schodolez byl pořízen za 138 000 korun z darů, které nemocnici poskytla část zastupitelstva Moravského Krumlova a část zastupitelstva města Znojma. „S ohledem na to, že naše sanitky přepravují pacienty v rámci celého Znojemska a máme základnu v Moravském Krumlově, přišlo nám ideální na tento nákup využít prostředky, které nám darovali zastupitelé zmíněných měst, kterým patří za naše saniťáky, ale i pacienty velké díky,“ uzavřel Pavlík.

Při celkovém počtu 622 860 ujetých km bylo v roce 2020 v sanitní dopravě převezeno 3 635 pacientů, v celkovém počtu 20 968 převozů. V roce 2020 prováděla naše DZS přepravu pacientů 19 sanitními vozy. Stáří vozidel činí v průměru sedm let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…