Nemocnice Znojmo: Soutěž dárců krve „Ve dvou a více se to lépe táhne“ znojemské nemocnice zná vítěze

20.06.2020 12:58

Nemocnice Znojmo dnes odměnila dárce krve, kteří se zúčastnili soutěže o největší skupinu dárců aneb „Ve dvou a více se to lépe táhne“. Výherci jsou žáci Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické ve Znojmě a „skupina dárců z Višňového“.

Nemocnice Znojmo: Soutěž dárců krve „Ve dvou a více se to lépe táhne“ znojemské nemocnice zná vítěze
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

„Soutěž byla odstartována 6. ledna tohoto roku a byla ukončena 6. května. I přes pandemii COVID-19, která tuto akci velmi podstatně ovlivnila, se zúčastnilo celkem 8 týmů s počtem 96 dárců. Vítězi se stali dárci z SZŠ a VOŠ Znojmo, kteří měli celkem 18 členů a dá skupina dárců z Višňového, kteří sice přišli v počtu 18, ale darovat krev mohlo pouze 15 dárců,“ vyhodnotil akci MUDr. Jan Simonides, primář Hematologicko-transfúzního oddělení.

Vítězové obdrželi poukazy do Bowling centra v Příměticích. „Vážím si všech dárců a jsem rád, že výzvy nezůstávají bez odezvy. Byl jsem velmi mile překvapen návštěvou studentů zdravotní školy, kteří se pod vedením svých vyučujících rozhodli darovat krev, protože to chce nejen odvahu, ale především morální odhodlanost pomoci někomu jinému, což je nejlepším předpokladem pro jejich budoucí povolání, které si zvolili,“ sdělil Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo. 

Za rok 2019 bylo v Nemocnici Znojmo celkem 7.800 dárců. Z toho dárců krve bylo 6.080, dárců plazmy 1.725, z toho prvodárců 345. Více dárců je mezi muži. Dárcem se může stát každý zdravý člověk, který má více než 18 let a méně než 60 let, minimální hmotnost 50 kg a je zdravý, tzn. nemá dlouhodobé onemocnění, které vyžaduje užívání léků. Bližší informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…