Nemocnice Znojmo: Zdravotní klauni přinesli radost, smích a dobrou náladu

25.05.2022 10:06 | Tisková zpráva

Nemocnici Znojmo dnes v rámci „Turné plné smíchu“ poprvé navštívili zdravotní klauni. Přinesli tak do nemocničního prostředí úsměv, smích a dobrou náladu nejen mezi pacienty, ale také mezi personál.

Nemocnice Znojmo: Zdravotní klauni přinesli radost, smích a dobrou náladu
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Pět klaunů dnes navštívilo dětské oddělení, kde byli nejdříve přivítáni malými pacienty s obavami, nicméně výsledkem byly nádherné dětské úsměvy, které opětovaly jejich rozmanitý a vtipný program, kterým jednotlivé děti zahrnuly. 

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí
Dva klauni navštívili také malého Danielka (psali jsme ZDE), který opět zářil úsměvem na hrajícího klauna na piano či klauna, který foukal bubliny. Zdravotní klauni zcela nenásilnou a zábavnou formou zabaví nejen děti, ale také dospělé. Zcela profesionálně reagují na danou situaci, ve které se zrovna nachází, ať již je to dětský pláč, obava, strach či naopak smích nebo aktivní kontakt dítěte. „Návštěva se také uskutečnila se svolením personálu u malého pacienta na Anesteziologicko-resuscitačním oddělení, který nejdříve jejich návštěvu vnímal s rozpaky, nicméně následně klauny odměnil úsměvem. Všechny děti obdržely červený klaunský nos a věříme, že si odnesou hezkou vzpomínku z nemocničního prostředí,“ přiblížila návštěvu klaunů Petra Veselá, tisková mluvčí Nemocnice Znojmo.

Poptávka po službách zdravotních klaunů je veliká. „Již dříve jsme projevili zájem o spolupráci se zdravotními klauny, protože jejich přítomnost v nemocnici navozuje radostnou atmosféru a pomáhá rozptýlit nejen malé pacienty. Dnes jsme mohli vidět úsměv u dětí různého věku, ale také na tváři rodičů či personálu, které klauni bavili vtipnými glosami nebo zpěvem a hrou na piano. Zdravotní klauni do nemocnice prostě patří a my věříme, že jim personální situace umožní zapojit do jejich programu i naši největší krajskou nemocnici, protože naši pacienti si to zaslouží,“ uzavřela Veselá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…