Nemocnice Znojmo nové vybavení pořídila za podpory města

28.12.2021 19:33 | Tisková zpráva

Nemocnice zakoupila argon plazma koagulační přístroj a dvě myčky podložních mís v celkové hodnotě 970.420 Kč. Od města Znojma na toto vybavení obdržela dotaci ve výši jeden milion korun.

Nemocnice Znojmo nové vybavení pořídila za podpory města
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Argon plazma koagulační přístroj je určen pro endoskopické pracoviště Interního oddělení. „Elektrochirurgická jednotka s argon plazma koagulací se používá k bezpečnému odstranění polypů žaludku a tlustého střeva, při odstranění buněčných a tkáňových změn, které mají charakter zhoubného nádoru a nádorových lézí na jícnu, žaludku a tlustém střevě nebo při zástavě krvácení z trávící trubice během gastroskopického a kolonoskopického vyšetření,“ přiblížil využití zařízení Zdeněk Monhart, primář Interního oddělení.

Výhodou použití je rychlá a bezpečná koagulace, čímž se podstatně snižují krevní ztráty. Tím je přehlednější operační pole, reprodukovatelná koagulační hloubka a nehrozí žádná perforace sousedních orgánů, výkon je celkově podstatně bezpečnější. „Díky rychlé a efektivní koagulaci je dosaženo kratšího operačního času, jež vede ve svém důsledku ke snížení náročnosti operace i rekonvalescence pro pacienta a zvýšení efektivity poskytované péče,“ doplnil Monhart.

Z dotace dále byly pořízeny dvě myčky podložních mís, které už patří k základnímu vybavení zdravotnických lůžkových pracovišť. Přesto v Nemocnici Znojmo na větší části pracovišť chybí. Myčky jsou nezbytné pro zajištění hygienické bezpečnosti jak pacientů, tak ošetřovatelského personálu. Současné ruční umývání a dezinfekce podložních mís již nevyhovuje moderním hygienickým standardům. Pořízené myčky byly instalovány na lůžková oddělení chirurgických oborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

16:08 České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

Výroční zpráva Skupiny ČD v tištěné podobě je od letošního roku minulostí. České dráhy zveřejňují ho…