Nemocnice Znojmo pozastavuje podávání monoklonálních látek proti COVID-19

11.01.2022 15:02 | Tisková zpráva

Z důvodu převahy varianty omikron v ČR ukončuje dnes Nemocnice Znojmo aplikaci monoklonálních látek. Výjimku tvoří pacienti s potvrzenou variantou delta. Ambulantním pacientům je nyní nabízeno podání antivirotika molnupiravir.

Nemocnice Znojmo pozastavuje podávání monoklonálních látek proti COVID-19
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

„Od dnešního dne je ambulantním pacientům dle indikačních kritérií nabízeno podání virostatika molnupiravir,“ informoval Zdeněk Monhart, náměstek pro léčebně-preventivní péči Nemocnice Znojmo. Antivirotikum molnupiravir – Lagevrio se podává ve formě tvrdých tobolek. Jedním z indikačních kritérií je podání v ranné fázi onemocnění, což je do 7 dnů od vzniku prvních příznaků. „Molnupiravir indikuje pacientovi praktický lékař, ambulantní specialista či lékař v nemocnici, který pacienta vybaví žádostí o vydání léku, nikoliv receptem,“ doplnil Monhart. Indikující lékař musí pacienta informovat, že se jedná o léčbu neregistrovaným přípravkem.

Léky jsou vydávány v pohotovostním okénku lékárny u hlavního vstupu nemocnice v pracovní době ve všední dny od 7:00-15:30. O víkendu v ambulanci Infekčního oddělení. Léčbu plně hradí zdravotní pojišťovna. „Prosíme pacienty, aby si pro vyzvednutí léku poslali zdravou osobu. V případě, že takto nelze učinit je nutné, aby si léky pacienti vyzvedli zvenku u výdejního okénka lékárny u hlavního vstupu do nemocnice a nevstupovali tak do vnitřních prostor nemocnice,“ uvedl Martin Pavlík, ředitel nemocnice.

Podání monoklonálních látek bylo v Nemocnici Znojmo zahájeno v dubnu 2021. Poslední aplikace byla podána 7. 1.2022. Monoklonální látky byly ve stacionáři podány necelým sedmistům pacientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…