Nemocnice Znojmo zahájila testovací provoz velkokapacitního očkovacího místa

30.01.2021 21:38

Znojemská nemocnice dnes spustila testovací provoz velkokapacitního očkovacího místa. V rámci testovacího provozu budou odladěny veškeré logistické nesrovnalosti tak, aby místo bylo připraveno k očkování obyvatel, jehož spuštění bude závislé na dodávce očkovací látky.

Nemocnice Znojmo zahájila testovací provoz velkokapacitního očkovacího místa
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Zřizovatelem očkovacího místa je Jihomoravský kraj, Nemocnice Znojmo je provozovatel, zajišťuje tedy samotné očkování. Město Znojmo je partnerem, bez kterého by očkovací místo jen stěží vzniklo za rekordní 3 dny.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25533 lidí

Minulý pátek bylo zástupci radnice města Znojma a zástupci Nemocnice Znojmo teprve odsouhlaseno zřízení velkokapacitního očkovacího místa ve sportovní hale na Dvořákově ulici ve Znojmě.  Dnes už byli v rámci testovacího provozu naočkováni první zájemci z řad zdravotníků a budou očkování do konce tohoto týdne. „Je až neuvěřitelné, za jak krátkou dobu se mým kolegům podařilo v úzké spolupráci se zástupci města vytvořit ze sportovní haly očkovací místo. Svědčí to o jejich profesionalitě a odhodlání. Testovací provoz má doladit případné nesrovnalosti v očkovacím procesu tak, aby v době zahájení plného provozu očkování obyvatel bylo vše připravené a bezproblémové,“ uvedl Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo.

Radost z odvedené práce neskrývá ani starosta Znojma Jakub Malačka: „Spolupráce všech je naprosto perfektní, o čemž svědčí výsledek – zprovozněné očkovací centrum v rámci pár dnů. Děkuji všem partnerům, kolegům i zaměstnancům z úřadu a Správy nemovitostí města Znojma za jejich nasazení.“

Provoz centra zajišťují pracovníci nemocnice, příslušníci Hasičského záchranného sboru a Policie ČR, studenti zdravotní školy, dobrovolníci a praktičtí lékaři, většinou z řad bývalých zaměstnanců nemocnice. Velkokapacitní očkovací místo s průchodností 500 osob za den bude tedy v avizovaném termínu připraveno pro ostrý provoz, který bude spuštěn v závislosti na dodávce očkovací látky. Již nyní se mohou senioři 80+ registrovat na očkovací místo ve Znojmě. Nicméně volné termíny pro očkování budou zadány nemocnicí v okamžiku, kdy obdrží vakcíny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…