Noc vědců v Tančírně ukončila Léto s Nadací ČEZ

02.10.2022 9:50 | Komerční článek

Nadšené úsměvy dětí i jejich rodičů, jež přišli do Tančírny v Račím v pátek na Noc vědců a sobotní Geniální Tančírnu s Nadací ČEZ, ukončily sérii programů, které v letních měsících už potřetí za sebou podpořili energetici díky charitativní aplikaci EPP – Pomáhej pohybem. Na zajištění aktivit pro všechny generace přispěla Nadace ČEZ organizátorům 80 tisíc korun.

Noc vědců v Tančírně ukončila Léto s Nadací ČEZ
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Zatímco páteční Noc vědců byla plná přednášek, diskuzí a hlavně netradičních pokusů, které se letos věnovaly lidským smyslům, sobotní program doplnily deskové hry, hlavolamy nebo řemeslné dílny.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Noc vědců, která se letos v Tančírně konala poprvé, byla vyvrcholením série programů pro všechny generace. „Díky grantu Nadace ČEZ jsme mohli lidem z okolních obcí i turistům nabídnout spektrum akcí pro malé děti, mladé publikum, seniory i celé rodiny. Vzhledem k odlehlosti regionu je to pro mnohé jediné příležitost k setkání s kvalitní kulturou. Na celodenních i večerních akcích se lidé mohli setkat, sdílet a užívat si společný čas v prostoru naprosto unikátní secesní stavby Tančírny,“ řekl Aleš Chromík, starosta obce Bernartice, která s pomocí místních obyvatel a mnoha dobrovolníků Tančírnu v roce 2014 zachránila před zřícením.

Léto s Nadací ČEZ bylo v Tančírně opravdu pestré – nabídlo koncerty místních kapel, muzikál Salome, přednášku o jesenických netopýrech, taneční příměstský tábor pro děti i lekce tance pro dospělé, literární den, lekce hatha jógy, výstavy obrazů a další programy. „Našim cílem bylo posílit příležitost k mezigeneračnímu setkávání a navrátit pohraničnímu regionu vysokou kulturu, které byla v této oblasti před 100 lety běžná,“ dodal Aleš Chromík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…