Norská delegace navštívila Probační a mediační službu

29.01.2015 19:00

Od pondělí 26. 1. 2015 do čtvrtka 29. 1. 2015 se uskutečnilo již druhé setkání Probační a mediační služby (PMS) a zástupců The Directorate of Norwegian Correctional Service (norský protějšek české PMS a partner níže uvedeného projektu). Cílem návštěvy bylo představit norským kolegům práci PMS v oblasti mediace a práci s obětmi. Návštěva se realizovala v rámci projektu „Systém dalšího vzdělávání pracovníků Probační a mediační služby ČR“.

Norská delegace navštívila Probační a mediační službu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

„Současný projekt je pro nás příležitostí navázat na kvalitní spolupráci s norským partnerem z minulých let a zkvalitnit výkon odborných činností prostřednictvím vzdělávacích aktivit, které jsou obohaceny o zahraniční zkušenosti. Norským partnerům nabízíme naopak zkušenosti s výkonem mediace a práce s oběťmi trestných činů, v nichž má PMS bohaté zkušenosti,“ uvedla zástupkyně ředitelky PMS Jana Procházková Libíčková.

Norská delegace během své návštěvy navštívila mimo jiné středisko PMS v Mladé Boleslavi, kde se podrobněji seznámila s prací na středisku s důrazem na práci s oběťmi trestných činů. Tématem setkání bylo také představení projektu „Proč zrovna já?“, který obětem trestného činu pomáhá, a projektu „ Křehká šance“. Ten zase pomáhá připravit odsouzené, aby se po svém podmíněném propuštění dokázali úspěšně adaptovat do společnosti a na trh práce.  Druhý den pokračovala delegace v návštěvě věznice Pankrác.

Výměnné pracovní pobyty pracovníků PMS a norských kolegů jsou dobrou příležitostí k seznámení se s inovativními přístupy ve využívání alternativních trestů. Jedná se např. o elektronický monitorovací systém či provoz tzv. probačních domů, které jsou pro PMS cennou inspirací.

„Setkání s českými kolegy jsou užitečná a zajímavá. Získáváme díky nim nové, inspirativní poznatky. Těšíme se na budoucí spolupráci a další výměnu zkušeností," uvedla koordinátorka norské strany Eli Gjernes Myhrvold.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…