Nová Kia Carens excelovala v testu bezpečnosti

28.09.2013 15:03

Nové kompaktní MPV Kia Carens získalo nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení bezpečnosti od nezávislé organizace Euro NCAP, jejímž cílem je podporovat bezpečnost silničního provozu.

Nová Kia Carens excelovala v testu bezpečnosti
Foto: Kia
Popisek: Kia

Kia Carens je jedním z pouhých dvou kompaktních MPV na evropském trhu, které získaly 5 hvězdiček v testech Euro NCAP podle metodiky platné od roku 2013. Carens s pěti nebo sedmi sedadly obdržel vynikající známky za ochranu dospělých cestujících (94 %), ochranu dětí (76 %), výbavu asistenčními systémy (81 %) a ochranu chodců (64 %).

"Kia se od začátku vývoje nového kompaktního MPV Carens zaměřila na vytvoření nejlepší možné struktury karoserie a bezpečnostní techniky, která v případě nehody zajistí ochranu řidičů, jejich rodin i chodců," poznamenal Benny Oeyen, viceprezident společnosti Kia Motors Europe, zodpovědný za marketing a produktové plánování.

"V uplynulých pěti letech došlo ke zpřísnění testů Euro NCAP, takže pro výrobce je nyní obtížnější získat nejvyšší hodnocení. Nový Carens je důkazem neustálé snahy značky Kia zajistit co nejvyšší bezpečnost svých vozidel. Carens nabízí rodinám s aktivním životním stylem kromě pěti hvězdiček z testů Euro NCAP také atraktivní design a praktický variabilní interiér," dodal Oeyen.

Zkušební technici organizace Euro NCAP udělili modelu Carens nejvyšší počet bodů za ochranu při boční bariérové zkoušce, za ochranu dětí ve věku 18 měsíců, za ochranu cestujících na předních sedadlech proti poranění krku při nárazu zezadu a za ochranu nohou chodců. Organizace, zabývající se bezpečností, ocenila také to, že je nový Carens vybaven upozorněním na nepřipnutý bezpečnostní pás na všech sedadlech a také nastavitelným omezovačem rychlosti. Nový Carens si vysloužil pochvalu rovněž za bezproblémovou montáž všech typů dětských sedaček, pro něž je navržen.

Standardní výbava nové generace modelové řady Kia Carens zahrnuje osm airbagů (čelní, boční vpředu a okenní pro přední i zadní řadu sedadel), upozornění na nepřipnutý bezpečnostní pás (sedadla v první, druhé a třetí řadě), stabilizační systém ESC (Electronic Stability Control), asistenta pro rozjezd do kopce HAC (Hill Assist Control) a signalizaci nouzového brzdění ESS (Emergency Stop Signal). ESS upozorní rozblikáním brzdových světel ostatní řidiče na brzdění v nouzové situaci.

Nová Kia Carens se připojuje k šestici dalších modelů Kia - cee'd, Rio, Venga, Soul, Sportage a Sorento - které získaly v nárazových testech Euro NCAP pětihvězdičkové hodnocení.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…