Nová aplikace Autodesk poskytuje stavebním profesionálům rychlejší koncepční navrhování a tvarování

04.12.2012 10:41

Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, uvedla na trh Autodesk FormIt, novou mobilní aplikaci zdarma*, která umožňuje stavebním profesionálům vytvářet, analyzovat a sdílet nové nápady a tvary.

Nová aplikace Autodesk poskytuje stavebním profesionálům rychlejší koncepční navrhování a tvarování
Foto: autodesk.cz
Popisek: Autodesk - logo

Aplikace, vyvinutá pro zařízení iPad, umožňuje uživatelům nejrůznějších úrovní odbornosti digitálně zachytit stavební nápady s podporou postupů Building Information Modeling (BIM) v nejranějších fázích tvorby návrhu. Autodesk FormIt byla uvedena u příležitosti zahájení Autodesk University v Las Vegas.

„Lidé dnes pracují stále více na cestách a Autodesk FormIt jim pomáhá digitálně zachycovat stavební koncepty kdykoliv a kdekoliv je cokoliv napadne,“ řekl Nicolas Mangon, senior director pro strategii a marketing AEC ve společnosti Autodesk. „Namísto kreslení poznámek a skicování na papírových ubrouscích FormIt umožňuje uživatelům vytvářet nápady přímo na svém iPadu a poté je sdílet s dalšími uživateli prostřednictvím služby Autodesk 360 pro další spolupráci a analýzy.“

Autodesk FormIt využívá reálných informací z terénu tak, aby pomohl uživatelům tvořit v kontextu a rozhodovat již v počáteční fázi navrhování nad skutečnými stavebními daty. Autodesk Formit umožňuje uživatelům:

  • Tvořit originální návrhy na mobilních zařízeních a dále je rozvíjet prostřednictvím BIM postupů na desktopových aplikacích typu Autodesk Revit a Vasari, jež je nyní k dispozici v beta verzi,
     
  • Modelovat tvary z galerie forem a manipulovat s návrhy pouhými prsty,
     
  • Mít přístup k reálným informacím z terénu umožňující nastavit přesné umístění projektu a modelovat tvary návrhu v kontextu k navržené lokalitě,
     
  • Rozhodovat se v rané fázi návrhu,
     
  • Ukládat a sdílet návrhy v cloudu s využitím webových služeb Autodesk 360**.

Aplikace Autodesk FormIt je k dispozici pro iPad zdarma v online prodejně App Store na https://itunes.apple.com/us/app/autodesk-formit/id575282599?mt=8&ls=1. Pro více informací o Autodesk FormIt a dalších mobilních aplikacích Autodesk prosím navštivte http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=16953811.

O Autodesk University

Autodesk University je každoroční série osobních a virtuálních uživatelských konferencí, jejíž vlajkovou lodí je konference Autodesk University v Las Vegas. Další konference se konají v Japonsku, Brazílii, Rusku, Německu a Číně. Tyto konference jsou doplněny o online akce Autodesk University Virtual. V roce 2012 přitáhly všechny akce na 70 000 návrhářů, konstruktérů, architektů a digitálních umělců. Více informací naleznete na webové stránce Autodesk University.

O společnosti Autodesk

Autodesk, Inc. je světový lídr v oblasti 3D návrhového, technického a animačního softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Software od Autodesku pro návrh, vizualizaci a simulaci svých nápadů využívají zákazníci z odvětví strojírenství a výroby, architektury, stavebnictví, médií a zábavy – včetně 15 posledních vítězů filmových Oscarů (Academy Award) za nejlepší vizuální efekty. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 nabízí Autodesk nejširší portfolio moderních softwarových aplikací pro globální trh. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webu www.autodesk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…