Nová aplikace easyParameter App společnosti Eaton

12.02.2014 12:00

Umožňuje ovládat stroje a strojní zařízení chytrým telefonem

Nová aplikace easyParameter App společnosti Eaton
Foto: red
Popisek: High-endový smartphone Optimus G

Společnost Eaton Elektrotechnika s.r.o. přichází s novou aplikací easyParameter App určenou pro komunikaci s řídicím relé easy800, jež usnadňuje ovládání a kontrolu strojních zařízení a výrobních linek v průmyslovém provozu. Prostřednictvím aplikace lze vytvářet individuální uživatelská ovládací rozhraní s různými úrovněmi uživatelských práv a definovat, které parametry budou ke čtení a které k zápisu. Aplikace je navržena pro chytré telefony a tablety s OS Android a je dostupná bezplatně ke stažení.

Pomocí aplikace easyParameter App mohou výrobci strojů, strojních zařízení i celých výrobních provozů vytvářet svá vlastní uživatelská rozhraní, která zjednoduší ovládání i kontrolu zařízení a výrobních linek v průmyslovém provozu.

Komunikace s řídicím relé až na 10 metrů

Aplikace je navržena pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android (verze 2.2 a vyšší) vybavené Bluetooth technologií. Komunikace s řídicím relé easy800 probíhá přes Bluetooth adaptér (EASY800-BLT-ADP) s dosahem až 10 metrů.

Lze určit, které parametry budou ke čtení a které k zápisu

Prostřednictvím aplikace easyParameter App může programátor uživatelského rozhraní definovat, které parametry (datum, čas, aktuální hodnoty a parametry funkčního bloku, týdenní či roční spínací hodiny, stav bitu) budou pouze ke čtení a které bude možné přepisovat. Stavy vstupů a výstupů jsou k dispozici vždy pouze ke čtení.

K tvorbě uživatelského rozhraní 25 operátorských stránek

Uživatel aplikace pak může definovat, které z následujících prvků budou pouze ke čtení a které k zápisu: individuální provozní hodnoty zařízení; jednotky, v nichž budou hodnoty specifikovány a při jakých krocích se budou měnit; horní a dolní mezní hodnoty. Konstruktéři strojních zařízení a výrobních linek mají k tvorbě uživatelského rozhraní k dispozici až 25 různých operátorských stránek, z nichž každá obsahuje až 250 prvků.

Uživatelská rozhraní s různými úrovněmi práv

Další výhodou aplikace je, že umožňuje vytvořit uživatelská rozhraní s různými úrovněmi přístupových práv k ovládání zařízení či linky. Pro zabránění neautorizovaného přístupu k řídicímu relé lze aplikaci zabezpečit pomocí osmimístného PIN kódu.

Možnost bezplatného stažení easyParameter App

Aplikace je dostupná bezplatně ke stažení na play.google.com pod klíčovým slovem „easy800“. Zároveň je nutné stažení Excel souboru (easyParameter_Configuration_Vxx.xlsm), který je k dispozici na adrese www.eaton/eu/easy. Prostřednictvím tohoto souboru lze následně vytvořit ovládací uživatelské rozhraní.

Další informace naleznete na http://www.eatonelektrotechnika.cz nebo na http://www.eaton.cz.

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdolu nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě. Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochranně elektrických obvodů; ochranně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky své sadě globálních řešení je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením diverzifikované energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii. V roce 2012 provedl Eaton, globální lídr v technologiích, akvizici společnosti Cooper Industries. Obrat nyní sjednocených společností dosáhl v roce 2012 hodnoty 21,8 miliardy USD na proforma bázi. Má přibližně 102 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…