Nová česká rodinná komedie režiséra Zdeňka Trošky Strašidla je dotočena

29.10.2015 7:28

Po 30 natáčecích dnech se uzavřelo natáčení nové rodinné komedie Zdeňka Trošky Strašidla. Během září a října vystřídal štáb několik lokací převážně ve Středočeském kraji. Příběh plný fantazie, v němž se potkává moderní současnost s pohádkovým světem nadpřirozených bytostí, se točil na uzavřeném zámku Líšno, dále na zámku v Lítni, v bývalém cukrovaru v lázních Toušeň, v kině v Řevnicích, řevnické ZUŠ a také v základní škole v Lítni.

Nová česká rodinná komedie režiséra Zdeňka Trošky Strašidla je dotočena
Foto: red
Popisek: Zdeněk Troška při natáčení nové rodinné komedie Strašidla

Kdekoliv se filmový štáb objevil, nezůstal místním obyvatelům utajen. Zdeněk Troška patří k fanoušky, respektive fanynkami obletovaným režisérům, a protože je vyhlášený milovník dobrého jídla, několikrát týdně mu na plac přinesly různé laskominy jako jitrnice, domácí koláče, tlačenku, perníčky, nakládanou zeleninu nebo dokonce ořechy a česnek.

A o čem film vypráví? Rodina hejkala Huga obývá starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život změní  vpád  úředníka Patočky, který zjistil, že za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat!  Strašidla budou muset do práce a jejich děti do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo.

Ve filmu se objeví 33 základních postav a dalších 25 postav vytvořených komparsisty.

V hlavních rolích rodinné komedie Strašidla uvidíme  Bronislava Kotiše  jako hejkala Huga, Terezu Kostkovou v roli jeho ženy Patricie, Carmen Mayerovou jako její matku Žofii, Jiřího Dvořáka v roli vodníka Bubly a Sáru Sandevu  jako vílu Jitřenku. Sourozence Ester a Eleanora hrají Nelly Řehořová a Petr Šimčák.

Lidské pokolení pak zastupují Vladimír Polívka coby úředník Patočka, Tereza Bebarová jako majitelka prádelny, Václav Postránecký si zahraje ředitele školy a třídní učitelku vytvoří Anna Polívková. Dále uvidíme Petra Nárožného, Karla Dobrého, Matěje Hádka, Martina Pechláta, Petra Čtvrtníčka nebo Janu Bernáškovou.

Pro Terezu Kostkovou  bylo připraveno hned pět kostýmů, v nichž se objeví nejen jako čarodějka. Paní Patricie se totiž ve svém kouzelnickém řemesle specializuje na proměnu ve  známé filmové hvězdy. Tereza měla také nejnáročnější převleky, v jednom dni musela absolvovat tři scény v různých kostýmech, což znamenalo nejen převlékání, ale také  tři různé paruky a trojí kompletní nové líčení.

O nejmokřejšího herce mezi sebou soutěžili Matěj Hádek, který hraje režiséra místního divadla a Jiří Dvořák v roli vodníka Bubly. Nakonec tím nejmokřejším byl přece jen Jiří Dvořák, který byl v rámci své role různě poléván, kropen a mokřen, zatímco Matěj to odnesl pouze jedním pádem do vody.

Nejnáročnějším kostýmem celého filmu je úbor  upíra Ignáce v podání Karla Dobrého.

Na Terezu Kostkovou v rodinné komedii Strašidla čekalo i jedno příjemné setkání – poprvé se na filmovém plátně potká se svou maminkou Carmen Mayerovou.

Ve filmu si zahrály tři kočky. Černá, do které se mění paní Žofie. A dva strakatí kocouři, z nichž jeden „hraje“ policistu Bednu (Aleš Háma), kterého do kocouřího kožichu promění Žofie a pak kocour „násilník“, kvůli kterému musí Žofie vyhledat pomoc veterináře a policie.

Anna Polívková ve filmu vytvořila roli učitelky a poprvé si zahrála v jednom filmu se svým bratrem Vladimírem Polívkou. Paradoxem je, že sourozenci se ani jednou před kamerou nepotkali. 

Strašidla budou určitě trikově nejnáročnějším filmem příštího roku, nyní se režisér spolu se střihačem Daliborem Lipským vydává do střižny, ve filmu  je třeba dodělat více než 70 triků.

S premiérou Strašidel počítá distributor, společnost Falcon,  18. srpna 2016.

Ve stejný den bude mít film premiéru i na Slovensku, kde ho do kin nasadí spol. Continental film.

www.strasidlafilm.cz

Velkou kolekci fotografií najdete ZDE.

Ve zvláštní složce naleznete také tři videa z natáčení.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…