Nové chirurgické nástroje pomáhají zdravotníkům při operacích úrazů malých pacientů

13.11.2015 11:52

Dětská chirurgie Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. disponuje novými nástroji pro laparoskopické operace, uzavřené miniinvazivní operace a miniinvazivní osteoporózy.

Nové chirurgické nástroje pomáhají zdravotníkům při operacích úrazů malých pacientů
Foto: Martin Kovář
Popisek: Operace

Primáři MUDr. Petru Polákovi, nástroje slavnostně předaly 11. listopadu 2015 zástupkyně Nadačního fondu Kolečko, předsedkyně správní rady Linda Jandová a patronka nadačního fondu Linda Rybová, která se svými hereckými kolegy z Divadla Verze uspořádala ve veřejném sále Hraničář za vydatné podpory ústeckého činoherního studia Činoherák Ústí benefiční představení komedie „Úča musí pryč!“.

V úvodu slavnostního předání zástupkyně Nadace Kolečko přivítal ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. MUDr. Josef Liehne. „Dětská chirurgie je jedním z hlavních pilířů ústecké Masarykovy nemocnice, má status dětského traumacentra, který právě teď obhájila a je jediným takovýmto pracovištěm v Ústeckém kraji,“ řekl v úvodu MUDr. Josef Liehne.

Linda Jandová, předsedkyně správní rady Nadace Kolečko, uvedla, že výtěžek z divadelního představení činil 83 tisíc Kč. „Nadační fond Kolečko částku navýšil o další prostředky z účtu veřejné sbírky, aby bylo možné ústeckému dětskému traumacentru nakoupit nástroje za téměř 250 tisíc Kč, které pomohou lékařům při šetrnějších operacích malých pacientů,“ upřesnila Linda Jandová.

MUDr. Petr Polák, primář Dětské chirurgie Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., doplnil, že jde o nástroje pro šetrné operace dětí. „Tyto nástroje jsou poměrně drahé a díky Nadaci Kolečko, která pomáhá našemu oddělení opakovaně, máme dostatečně vybavený operační sál, abychom tyto operace pro děti, jak břišní, tak kostní mohli provádět,“ řekl MUDr. Petr Polák.

Linda Rybová, patronka Nadace Kolečko, dodala, že si sama zahrála v divadelním představení „Úča musí pryč“, které se konalo ve veřejném sále Hraničař. „S Divadlem Verze jsme se rozhodli přijet do Ústí nad Labem s představením „Úča musí pryč“ ze dvou důvodů. Jedním z nich bylo, že jsme si řekli s Nadací Kolečko, že budeme hrát v městech, kde jsou traumacentra, do kterých výtěžek jde. Druhý důvod je, že našemu divadlo Činoherák Ústí poskytl prostory veřejného sálu zdarma,“ doplnila Linda Rybová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

9:15 Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

Společnost Unicorn Systems zvítězila v tendru vyhlášeném německým operátorem přenosové soustavy Tenn…