Nové zázemí dětského centra a dětské psychiatrie přinese lepší komfort péče

18.11.2015 16:37

Thomayerova nemocnice dokončila rozsáhlou rekonstrukci ambulancí oddělení dětské psychiatrie a pavilonu Dětského centra při TN. Přestavba za 3,7 milionů korun byla financována z norských fondů v rámci grantového programu CZ11 „Iniciativy v oblasti veřejného zdraví“ projektu „ Komplexní systém ucelené rehabilitace rodiny zatížené psychiatrickou diagnózou některého z nich.“ Kromě zrekonstruovaných prostor získali lékaři také nové vybavení a výukové pomůcky pro práci s dětskými pacienty.

Nové zázemí dětského centra a dětské psychiatrie přinese lepší komfort péče
Foto: cez.cz
Popisek: Děti na zahradě ZŠ Sedlnice.

„Psychologové mají k dispozici nové testovací metody, terapeutické a diagnostické pomůcky pro děti, počítače a další specializované pomůcky. Velkým bonusem pro rodiče a děti jsou i samotné zrekonstruované prostory, které poskytují nové přívětivější prostředí pro léčbu“, uvádí Jana Šplíchalová, primářka oddělení dětské psychiatrie Thomayerovy nemocnice.

Vedle rekonstrukce na dětské psychiatrii prošla proměnou i část Dětského centra při Thomayerově nemocnici. „Konkrétně pavilon INKA, ve kterém probíhá ambulantní péče o rodiny zatížené psychiatrickou diagnózou některého z členů, zejména matky a dítěte“, doplňuje Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra při Thomayerově nemocnici. Obě rekonstrukce jsou součástí komplexního grantového programu, jehož cílem je zlepšit léčbu a péči o tyto rodiny se záměrem předcházet nebo zmírnit příčiny ohrožení dítěte. Realizace projektu má zajistit optimální podmínky pro diagnostiku, terapii a podporu dlouhodobě psychicky nemocných dětských pacientů a matek s psychiatrickou zátěží, snížit nutnou dobu hospitalizace, předejít relapsům a sanovat celou rodinu tak, aby vytvořila funkční a udržitelný celek.

Na projekt celkem za 11,2 milionů korun získala Thomayerova nemocnice 9 milionů z norských fondů, 2,2 milionů investovala nemocnice z vlastních zdrojů. V rámci grantu jsou také zavedeny nové, dosud chybějící služby podpory matek přímo v terénu. Lékařský i nelékařský personál se zúčastní odborných kurzů zaměřených na rozšíření jejich znalostí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…