Novinka Portálu o bydlení – stránky věnované bydlení seniorů

03.02.2015 16:56

Státní fond rozvoje bydlení oficiálně představil nový informační projekt věnovaný problematice seniorského bydlení. Jedná se o rozšíření webového Portálu o bydlení, který SFRB provozuje od loňského roku a který je dostupný na adrese www.portalobydleni.cz.

Novinka Portálu o bydlení – stránky věnované bydlení seniorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

Populace stárne a Česku hrozí, že už za pouhých dvacet let se polovina z celkového počtu obyvatel stane zcela závislou na práci lidí v produktivním věku. A nejen to: řešit se bude muset i další problém a tím je seniorské bydlení.

S vědomím těchto souvislostí, chceme prostřednictvím Portálu o bydlení pomoci seniorům orientovat se v mnohdy nejasných a komplikovaných otázkách souvisejících s jejich bydlením. Nikoli druhořadým cílem je snižovat hladinu stresových situací, do nichž se dostávají nejen senioři, ale logicky i jejich blízcí příbuzní. Právě oni by měli být další cílovou skupinou, na niž se chce Portál o bydlení na svých seniorských stránkách zaměřit. „Naší ambicí je získat zájem i třetí skupiny čtenářů, a to jsou lidé věkové kategorie 50+, neboť pouze včasné řešení otázek spojených s bydlením může výrazně zvýšit kvalitu seniorské části našeho života,“ dodává ředitelka SFRB Eva Helclová.

Stránky věnované seniorskému bydlení si kladou za cíl přinášet přehledně zpracované a praktické rady ve formě článků a poraden. Zapadají tak do kontextu Portálu o bydlení, informační platformy zajišťované SFRB. Čtenáři na něm nalezenou podrobné zprávy z oblasti bydlení, které mají za úkol pomoci s řešením jejich situace. „Jsme si dobře vědomi, že kromě finančních nástrojů podpory, což jsou v případě SFRB nízkoúročené úvěry, je potřeba věnovat úsilí a energii i informační podpoře. Přejeme si, aby se seniorské stránky, jako i celý Portál o bydlení, staly užitečnými pomocníky v každodenním životě našich občanů,“ vysvětluje Eva Helclová.

SFRB chce v budoucnosti Portál o bydlení dále rozvíjet. Ředitelka Helclová nevylučuje možnost rozšířit webové stránky například o sekci věnované bydlení mladých lidí. „Samozřejmě bude záležet na ohlasech našich čtenářů, které nás, doufejme, nasměrují, kudy se máme ubírat. Budeme proto velmi vděčni za vaše postřehy a komentáře,“ uzavírá Eva Helclová.

Stránky „Senioři a bydlení“ naleznete na adrese www.portalobydleni.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…