Nový Ford Transit Connect: nejnižší spotřeba v segmentu

12.07.2013 20:26

Ford dnes oznámil, že nový užitkový model Ford Transit Connect, který se začne prodávat během letošního roku, bude mít nejnižší spotřebu paliva ve své třídě. Kombinovaná spotřeba verze kompaktní dodávky Transit Connect ECOnetic činí 4,0 l/100 km, což odpovídá emisím CO2 na úrovni 105 g/km*. Oproti současnému modelu znamenají tyto hodnoty zlepšení o 34 procent.

Nový Ford Transit Connect: nejnižší spotřeba v segmentu
Foto: red
Popisek: Ford

Transit Connect ECOnetic je poháněn vznětovým motorem Ford 1.6 Duratorq 70 kW a pro podnikatele z celé Evropy bude znamenat příležitost k podstatnému snížení provozních nákladů. Nejnižší spotřeba paliva ze všech konkurenčních modelů může během typického čtyřletého vlastnictví přinést úsporu až 1750 € (přibližně 44 000 Kč) jen na výdajích za pohonné hmoty**. 
 
Nový Transit Connect se zároveň stane první dodávkou značky Ford, která zákazníkům umožní zvolit si vysoce úsporný zážehový motor 1.0 EcoBoost. Ten je již dvojnásobným vítězem prestižní odborné ankety „International Engine of the Year“ (Mezinárodní motor roku). V Transitu Connect bude mít kombinovanou spotřebu 5,6 l/100 km a jeho emise CO2 dosáhnou 129 g/km.
 
K mimořádně nízkým výdajům za palivo se přidávají také úspory na údržbě a opravách. Nový Transit Connect by měl svým majitelům v součtu přinést opravdu výrazné snížení provozních nákladů.
 
„Provozovatelé dodávek vždy hledají nové způsoby snižování nákladů a nový Transit Connect představuje obrovský krok vpřed tam, kde bývají výdaje nejvyšší – u čerpacích stanic,“ řekl Stephen Lesh, šéfkonstruktér programu Transit Connect z Ford of Europe.
 
Nejúspornější verzí nového Transitu Connect je model ECOnetic, důkladně optimalizovaný pro co nejnižší spotřebu paliva. Vyznačuje se komplexní sadou úsporných technologií Ford od systému Stop-Start přes rekuperační brzdění až po aktivní masku chladiče. 
 
K úspornějšímu provozu přispívá rovněž o čtyři procenta delší stálý převod a omezovač rychlosti.
 
Úsporné technologie Ford jsou ovšem k dispozici i pro další varianty nového Transitu Connect, a to v rámci úsporné sady obsahující systém Stop-Start, aktivní masku chladiče i inteligentní rekuperační dobíjení. Sada bude dodávána sériově k motorizaci 1.0 EcoBoost a na přání pro 1.6 Duratorq ve variantách 55 i 70 kW. Všechny verze mají v sériové výbavě zdokonalený elektrický posilovač řízení Ford, který rovněž přispívá ke snížení spotřeby paliva.
 
Stylový nový Ford Transit Connect vznikl s cílem nastavit nová měřítka přepravních vlastností, provozních nákladů i spolehlivosti ve své kategorii. Bude nabízen ve dvou délkách rozvoru, s objemem nákladového prostoru 3,0 nebo 3,7 m3 (SAE – s namontovanou celoplošnou přepážkou) a nosností až 1000 kg. Na výběr budou karoserie Van, Kombi Van a až sedmimístná Kombi.
 
První vozy Ford Transit Connect se na českém trhu objeví ještě letos, a to za zaváděcí cenu od 299 900 Kč bez DPH.
 
 
*Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropské směrnice (EC) 715/2007 v aktuálním znění. V jiných částech světa se spotřeba paliva zjišťuje jinými postupy, proto se hodnoty uváděné pro stejný model na mimoevropských trzích mohou lišit.
 
**Úspora na výdajích za pohonné hmoty během čtyř let vlastnictví a nájezdu 130 000 km při průměrné ceně paliva 1,5 €/l

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …