Nový most přes Jizeru a zrekonstruované silnice vylepšily infrastrukturu na Jablonecku

13.11.2015 19:40

Oficiálního otevření se dočkaly ve čtvrtek 12. listopadu další dvě dokončené stavby financované z ROP, které realizoval Liberecký kraj. Bezpečnější průjezd je nyní po kompletně zrekonstruovaném mostě přes Jizeru v Železném Brodě a silnicích III. třídy v Zásadě.

Nový most přes Jizeru a zrekonstruované silnice vylepšily infrastrukturu na Jablonecku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Za přítomnosti desítek místních lidí byla nejprve symbolicky přestřihnuta páska na novém mostě přes Jizeru v Železném Brodě. Pro autobusovou a automobilovou dopravu byl jeho provoz obnoven v předčasném užívání už před měsícem a od konce října jej mohou využívat i nákladní vozy. Náročná rekonstrukce, která trvala půl roku, výrazně komplikovala dopravu ve městě. Stavba za více než 24 mil. Kč byla dokončena v termínu a probíhala bez problémů. Původní most byl v havarijním stavu, na kterém se podepsala i velká voda. Stavbaři vrchní část zdemolovali a nahradili novou železobetonovou konstrukcí. Výrazně jsou rozšířeny také chodníky.

„Pro místní občany je dnešek takovou malou oslavou. Právě jim patří velké poděkování za vstřícnost a trpělivost, protože dopravní omezení spojené s rekonstrukcí mostu byla opravdu značná,“ řekl hejtman LK Martin Půta, který se slavnostního otevření zúčastnil společně s jeho náměstkem Markem Pieterem a radním pro dopravu Vladimírem Mastníkem.

Skončila také rekonstrukce téměř tříkilometrového úseku silnic III. třídy (III/28743, III/28744 a III/28745) procházející Zásadou. „Komunikace byly ve špatném stavu, porušeny korozí, trhlinami a výtluky. Nyní jsou zrekonstruovány, příkopy vyčištěny a zpevněny, celým průtahem Zásadou od Jablonce směrem na Držkov jsou nyní i nové chodníky a přechody pro chodce s osvětlením. Na závěr bylo osazeno nové vodorovné a svislé dopravní značení,“ popsal krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.  Stavební náklady činily téměř 37 mil. Kč s DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…