Nový šéf družstevní asociace chce o výhodách informovat i politickou reprezentaci

03.04.2015 15:14

Na 20. valném shromáždění Družstevní Asociace České republiky (DA ČR), které se konalo dne 25. 3. 2015, byl předsedou představenstva Družstevní Asociace ČR pro funkční období od 1. 4. 2015 do 31. 3. 2016 zvolen JUDr. Rostislav Dvořák, předseda Svazu českých a moravských výrobních družstev (SČMVD). Volba předsedy představenstva DA ČR vychází z principu pravidelného střídání předsedů členských svazů v jednoletých funkčních obdobích.

Nový šéf družstevní asociace chce o výhodách informovat i politickou reprezentaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto - byty v panelovém domě

DA ČR je národní družstevní centrálou, která reprezentuje české a moravské družstevnictví v ČR i zahraničí. Společně se svými členskými svazy spolupracuje s vládou, jednotlivými ministerstvy a zastupitelskými orgány. Prosazuje zájmy a potřeby družstev a napomáhá tak k všestrannému rozvoji družstevnictví. DA ČR je členem Mezinárodního družstevního svazu a má rovněž zastoupení v pracovních komisích Legislativní rady vlády a v odborných komisích vládních a státních orgánů.

„Mým záměrem je prohloubit informovanost veřejnosti, státní správu a politickou reprezentaci nevyjímaje, o výhodách a formách družstevního podnikání u nás i v Evropě,“ zdůrazňuje JUDr. Dvořák priority svého funkčního období. Zaměří se rovněž i na vnitřní činnost organizace. „Chci provést aktualizaci interních norem a organizačních pravidel Družstevní Asociace a zaměřit se na činnost společnosti Realcoop, jejímž úkolem je správa společného majetku českých a slovenských družstevních institucí v ČR,“ dodává JUDr. Dvořák.

JUDr. Rostislav Dvořák byl dlouholetým předsedou oděvního družstva Vývoj Třešť, které patří mezi nejúspěšnější družstva Svazu českých a moravských výrobních družstev (SČMVD). V roce 2011 byl zvolen předsedou představenstva SČMVD, v současnosti je rovněž místopředsedou Krajské hospodářské komory Kraje Vysočina, viceprezidentem Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů České republiky a české družstevnictví zastupuje od roku 2013 v představenstvu Cooperatives Europe.

Svaz českých a moravských výrobních družstev vznikl v říjnu 1953. Jeho posláním je zastupovat a podporovat členská družstva, vytvářet ty nejlepší podmínky pro jejich rozvoj a zajišťovat pro ně zejména ty druhy služeb, které pro svou činnost potřebují. Široká odvětvová struktura výrobních družstev zahrnuje velké výrobce ve strojírenství, výrobce dřevotřískových materiálů a nábytku, dodavatele pro automobilový průmysl, střední firmy ve stavebním, chemickém či oděvním průmyslu a také malé firmy vyrábějící hračky, obaly či vánoční ozdoby a firmy poskytující služby. Role výrobních družstev v ekonomice České republiky má obrovský význam zejména pro jejich formu a zaměření. Jsou to převážně střední firmy, které ve standardních ekonomikách tvoří páteř hospodářství a stabilizátor zaměstnanosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…