Novým generálním ředitelem Inter IKEA Centre Group ČR/SR je Francisco Coutinho Moura

17.10.2012 16:00

V čele developerské společnosti Inter IKEA Centre Group ČR/SR, která v Čechách a na Slovensku vlastní, staví a spravuje nákupní centra Avion Shopping Park, stojí od 1. října 2012 nový generální ředitel Francisco Countinho Moura. V této vrcholné funkci vystřídal Pavla Hradce, který se nově stal ředitelem projektového manažmentu nákupních center IKEA MOS v Rusku.

Novým generálním ředitelem Inter IKEA Centre Group ČR/SR je Francisco Coutinho Moura
Foto: IKEA
Popisek: IKEA

„Velice mě těší, že se stávám součástí společnosti IICG v Česku a na Slovensku, jejíž talentovaný a zkušený tým dosahuje vynikajících výsledků. Naším cílem bude dále upevnit pozici firmy v náročném a stále více konkurenčním prostředí českého trhu. Dosáhnout toho chceme prostřednictvím stále se zvyšující kvality a řízení nákladů a díky neustálým inovacím zejména v oblasti rozvoje a řízení našich center. V tomto směru je pro nás klíčová podpora a ambice našeho týmu a užší spolupráce s našimi nájemníky, se zvláštním zaměřením na to, abychom svým zákazníkům nabídli prostředí vstřícné vůči rodinám a atraktivní širší nabídku, a to vše společně s obchodním domem IKEA naším hlavním nájemníkem a partnerem,“ uvedl Moura.

Francisco Countinho Moura působil od roku 2009 na pozici ředitele oddělení property pro nákupní centra IICG ve Španělsku a Portugalsku.

Vystudoval obor ekonomika na lisabonské univerzitě a před svým nástupem do IICG získal bohaté pracovní zkušenosti v oblasti maloobchodu a nákupních center v nadnárodních společnostech jako SC Johnson nebo Sonae Sierra, která spravuje síť nákupních center ve Španělsku. Podílel se i na projektech v různých regionech Evropy. Nejčastěji zastával pozice související s oblastmi financí, výroby, provozu a managementu.

Jeho předchůdce ve funkci Pavel Hradec má v ruském IKEA MOS na starosti komerční rozvoj a tvorbu projektů nákupních center. Do společnosti IICG ČR/SR nastoupil v roce 2001 jako ředitel nákupního centra Avion Shopping Park Ostrava. Ve firmě prošel řadou funkcí včetně pozic marketingového ředitele nebo ředitele developmentu pro ČR/SR. Generálním ředitelem IICG ČR/SR byl od roku 2008.

O Inter IKEA Centre Group (IICG)

Do mezinárodní skupiny IICG patří i developerské společnosti Inter IKEA Centre Group Slovensko a Inter IKEA Centre Group Česká republika, které byly založeny v roce 2003. IICG aktuálně působí v třinácti zemích Evropy a spravuje přes milion čtverečních metrů prodejní plochy. Cílem společnosti je tuto plochu v průběhu následujících let významně zvětšit a rozšířit působení do Číny. Jako jeden z mála developerů IICG nákupní centra nejen staví, ale i provozuje. Skupina postavila a provozuje na Slovensku a v Česku nákupní centra Avion Shopping Park – v Bratislavě, v Praze, Brně a Ostravě. Nákupní centra v obou zemích zaujímají plochu přes 304 tisíc čtverečních metrů. Kotevním nájemníkem center IICG je prodejce nábytku IKEA, který při svých prodejnách vždy staví jen centra skupiny IICG. Společnost Inter IKEA Centre Group Slovensko/Česká republika (investor, developer, provozovatel nákupních center Avion) ??a IKEA (obchodní domy s nábytkem IKEA) jsou dvě samostatné společnosti s rozdílným předmětem podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…