O investování v Libereckém kraji mají zájem čínské společnosti

13.11.2015 14:24

Liberecký kraj navštívila čínská delegace z provincie Hebei. Její hlavní zájem, na společné schůzce se zástupci politické a podnikatelské sféry, směřoval k navázání dlouhodobější hospodářské spolupráce, k nabídce investičních možností regionálních podnikatelů a firem v Číně, ale i k hledání nových odbytišť pro čínský trh v našem regionu.

O investování v Libereckém kraji mají zájem čínské společnosti
Foto: regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz
Popisek: Krajský úřad Libereckého kraje

Praha se ve dnech 9. - 11. listopadu 2015 stala místem jednání v rámci bilaterálních vztahů mezi ČR a Čínskou lidovou republikou (ČLR) a také mezi ČLR a šestnácti zeměmi střední a východní Evropy. Uskutečnil se zde další ročník China Investment Forum, tentokrát na téma Příležitosti
a výzvy iniciativy „Nové hedvábné stezky 21. století – One Belt, One Road“.

V rámci tohoto programu navštívila Liberecký kraj čínská delegace z hl. města Shijiazhuang, provincie Hebei, složená z ředitelů společností, průmyslových zón a zástupců samosprávy. Delegaci přijal Marek Pieter, ekonomický náměstek hejtmana, spolu se zástupci hospodářské komory, členy Ekonomické rady Libereckého kraje, ředitelem pivovaru Svijany a ředitelem liberecké Home Credit Areny. V úvodu setkání byly prezentovány zejména ekonomické ukazatele obou regionů a jejich tradiční hospodářská zaměření. V následné panelové diskuzi již byly představeny konkrétní oblasti vzájemné spolupráce mezi oběma regiony a jejich podnikatelskými subjekty. Zájem investorů směřuje především ke strojírenským oborům, textilnímu průmyslu, k výrobě cementu, ale také k přenosu zkušeností v oblasti přípravy velkých sportovních událostí s mezinárodním přesahem, neboť právě Čína bude pořadatelem zimních olympijských her v roce 2022. Během jednání byla předložena i nabídka na první spolupráci v oblasti druhotného zpracování odpadu při těžbě ve výši 1,5 mil. USD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

11:44 Lesy ČR: Soustavu čtyř tůní vytvořili vodohospodáři na Opavsku

Podmáčeného pozemku v lesích u obce Pustá Polom na Opavsku v Moravskoslezském kraji využili vodohosp…