O údajných nebezpečí teroristického útoku v nákupním středisku policie ví. Vesměs jde o hoaxy

04.08.2016 11:27

V posledních měsících se Policie České republiky zabývá různými zprávami, které se objevují zejména na sociálních sítích. V těchto zprávách jsou popisovány různě modifikované příběhy. Například, že občan najde peněženku s penězi, vyhledá jejího majitele, kterým je vyznavač islámského náboženství, a peněženku mu vrátí. Majitel peněženky mu v rámci poděkování sdělí, aby po určitý časový úsek nechodil na určitá místa (např. do konkrétního obchodního domu), či aby nejezdil hromadnou dopravou (např. konkrétní linkou metra).

O údajných nebezpečí teroristického útoku v nákupním středisku policie ví. Vesměs jde o hoaxy
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Tyto zprávy šířené prostřednictvím sociálních sítí v mnohých lidech vyvolávají obavu z teroristického útoku a obracejí se na policii.

Zprávy jsou zatím vyhodnocovány jako tzv. HOAX (viz níže). Spoluobčany můžeme ubezpečit o tom, že o šíření těchto zpráv Policie České republiky ví a zabývá se jimi. A to jak na úrovni krajských ředitelství, tak v rámci sekce terorismu a extremismu Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ).

Policie ČR v tuto chvíli nemá žádné informace, které by nasvědčovaly tomu, že v České republice hrozí nebezpečí teroristického útoku. Přesto jsou neustále platná preventivní opatření, která spočívají ve zvýšené hlídkové činnosti a dohledu především v místech, kde se shromažďuje více osob a na letištích s mezinárodním provozem.

Tzv. Hoax je název pro poplašné, nebezpečné a zbytečné řetězové zprávy, které se šíří na Internetu. Seznam nejrozšířenějších hoaxů je k nalezení například na www.hoax.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…