O vinobraní vyrazte za víny na znojemskou vyhlídku u rotundy svaté Kateřiny. Akci podporuje Jihomoravský kraj

31.07.2016 21:50

Znojemské historické vinobraní se blíží a opět na něm nebude chybět scéna VOC Znojmo na jednom z nejkrásnějších míst ve Znojmě – na vyhlídce u rotundy sv. Kateřiny. Odtud se můžete nejen kochat krásným výhledem na dominanty města a údolí řeky Dyje, ale za zvuků cimbálové muziky může degustovat na sedm desítek vín odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené od vinařů VOC Znojmo. To ale z nabídky VOC Znojmo na vinobraní není vše.

O vinobraní vyrazte za víny na znojemskou vyhlídku u rotundy svaté Kateřiny. Akci podporuje Jihomoravský kraj
Foto: Spielberg
Popisek: Vinice - ilustrační foto

V rámci pátečního a sobotního programu Znojemského historického vinobraní, které se letos koná v termínu od 16. do 18. září, patří scéna na znojemském hradě u rotundy sv. Kateřiny vinařům VOC Znojmo. Ti budou nabízet na 70 různých vín pod značkou VOC Znojmo. „Přesná čísla nabízených vín budeme znát až po srpnovém zatřiďování, kterým musí vína projít, než je pustíme na trh. A právě vína ze srpnového zatřiďování bude možné degustovat poprvé na vinobraní,“ vysvětluje předseda VOC Znojmo František Koudela. Jedno je už teď jisté – půjde o jedinečná a typická vína Znojemska.

Ochutnávka vín VOC Znojmo u rotundy sv. Kateřiny probíhá formou pochůzkové degustace. V pátek 16. září bude možné degustovat od 14:00 do 20:00. Ke sklence dobrého vína bude hrát Cimbálová muzika Šmytec. V sobotu 17. září bude probíhat degustace od 12:00 do 20:00, k poslechu a dobré náladě bude hrát cimbálová muzika Jožky Šmukaře. „Také letos máme pro návštěvníky na naší scéně připravenou soutěž o ceny. Podrobnosti ještě odhalíme,“ doplňuje Koudela.

S víny VOC Znojmo je spojena další scéna letošního vinobraní – poznávání Vína všemi smysly doplněné o vědomostní test, který se zaměří na nejtypičtější odrůdy Znojemska – Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené. Letos se tato scéna přesouvá do klidného prostředí znojemského hradu. „Zatím ladíme detaily. Vše ještě upřesníme,“ dodává Koudela.

O vinobraní nemůže chybět ani Vinobus VOC Znojmo, největší letošní novinka pro turisty na Znojemsku. Vinobus pojede klasicky jako v jiných dnech – pouze s tou změnou, že zastávku na Masarykově náměstí nahradí zastávka u Městského divadla. Kdo si bude chtít odpočinout od rušného centra, může se vydat na vyhlídkovou jízdu s průvodcem nebo na výlet do přírody. Více k Vinobusu na www.vinobus.vocznojmo.cz.

Během Znojemského historického vinobraní je možné navštívit také Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži na Kollárově ulici, kde je možné degustovat vína ze speciálního vinného baru či kochat se se sklenkou v ruce výhledem na krásy města Znojma.

Vstupenky na Znojemské historické vinobraní, kterou jsou nutné pro vstup na scénu VOC Znojmo, jsou v předprodeji v síti Ticketpro. Zakoupit je lze také v Turistickém informačním centru na Obrokové ulici ve Znojmě. Do konce srpna lze dvoudenní permanentku zakoupit za 300 korun. Degustační bločky na ochutnávku vín VOC Znojmo budou k zakoupení přímo na místě.

Znojemské historické vinobraní je největší akcí svého druhu u nás. Více informací naleznete na www.znojemskevinobrani.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…