OKD: Fedrunkový kahan OKD pro Důl Darkov

24.10.2013 17:05

Závod Důl Darkov znamená letos pro společnost OKD jistotu dobrých výsledků.

OKD: Fedrunkový kahan OKD pro Důl Darkov
Foto: OKD
Popisek: OKD

Pracovní kolektiv šachty nezviklalo ani stěhování ostravského vedení OKD do prostor darkovské správní budovy, ani rozsáhlé změny na vedoucích postech. Svědčí o tom skutečnost, že po oceněních za první a druhé čtvrtletí tohoto roku získal Darkov i za třetí letošní kvartál Putovní fedrunkový kahan OKD.

„Je to pro nás velké ocenění, ale také velký závazek a výzva do budoucna,“ uvítal cenu vedoucí výroby na Závodě Důl Darkov Roman Janulek. Netajil, že by si zisk Fedrunkového kahanu rád zopakoval i za poslední tři měsíce. „Rádi bychom pokořili další hranici. Čtyřikrát za sebou, a to navíc v rámci jednoho roku, ho zatím ještě nikdo nezískal,“ vysvětlil.

Těžba nad úkoly plánu

Putovní Fedrunkový kahan OKD uděluje vedení společnosti OKD jednotlivým dolům kvartálně za nejlepší výsledky v oblasti výroby, ekonomiky a bezpečnosti práce. Hodí se proto uvést, že důlní kolektivy ze Závodu Důl Darkov vytěžily ve III. čtvrtletí 700 550 tun uhlí a překročily úkoly důlně-technického plánu a více než 158 tisíc tun.

Nejvíce se dařilo kolektivu Alpex rubání 2 vedoucího úseku Józefa Ulmana a hlavního předáka Tadeusze Czaji, který vytěžil v tomto čtvrtletí více než 241 tisíc tun uhlí a v srpnu – v období vrcholících letních veder a dovolených! – dokonce vylepšil svůj vlastní letošní rekord v měsíční těžbě na 105 tisíc tun uhlí.  Mezi vlastními rubáňovými týmy se lépe vedlo kolektivu vedoucího úseku Ivana Hrubého a hlavního předáka Romana Badury, který natěžil téměř 140 tisíc tun uhlí.

Ražby ovlivnila výluka

V přípravách to už tak slavné nebylo, přesto se i tady urodilo hodně výtečných výkonů. Celkem bylo na šachtě vyraženo ve III. kvartále 2786 metrů dlouhých důlních děl. Na kombajnových ražbách exceloval kolektiv hlavního předáka Rastislava Valenčíka, který zaznamenal v srpnu 159 a v září 155 metrů, dodavatele táhl tým Marka Wąsowicze s výkony 160 metrů za srpen a 194 metry za září. Za klasiky bodovali především chlapi Jana Průchy, kteří vyrazili v srpnu 50 a v září 52 metrů, a dodavatelé z týmu hlavního předáka Antona Kozaňáka s měsíčními postupy 67 metrů za srpen a 70 metrů za září.

„Čtvrtletní výsledky přípravářů ovlivnila červencová výluka, přesto si myslí, že si vedli docela slušně. Některé kolektivy málem překonaly svoje měsíční maxima,“ okomentoval Janulek.

Bezpečné tuny a metry

A bezpečnost? Také v této „disciplíně“ kraloval Závod Důl Darkov celému OKD. Celkem 13 registrovaných pracovních úrazů posunulo hodnotu úrazové četnosti za prvních devět měsíců tohoto roku 7,17, s níž ostatní důlní provozy nemohou konkurovat. Bez jediného pracovního úrazu pracovaly ve III. čtvrtletí dva ze čtyř rubáňových kolektivů a třináct z patnácti kolektivů příprav.

Stojí za zmínku, že darkovské důlní kolektivy splnily ve III. čtvrtletí celkem 14 limitních výkonů. Za prvních devět měsíců jich mají na svém kontě rovných 40.

reklama

autor: OKD

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…