OKD: Zájezdy a poukázky pro autory zlepšováků

26.12.2013 12:05

Zlepšovací návrhy podané v rámci projektu trvalého zlepšování (Continuous Improvement) mohou přinést profit opakovaně. Je tu odměna za přihlášku, spoluúčast na případném zisku či úspoře a v neposlední řadě i možnost výhry v tradičním losování programu. To se letos konalo na všech třech karvinských šachtách – na závodech Důl Karviná, Důl Darkov a Důl ČSM – v jednotném termínu 11. prosince v jednu hodinu odpoledne.

OKD: Zájezdy a poukázky pro autory zlepšováků
Foto: OKD
Popisek: OKD

Nad regulérnosti losování bděli členové vedení dolů, vybraní zlepšovatelé i odboráři a losované výhry mohly opravdu potěšit. Místo jednoho osobního vozidla Škoda Fabia pro celou společnost nabídla správa OKD premiérově pro každou šachtu zájezd v hodnotě 50 tisíc korun. Jednotlivé doly k němu přidaly další zájezd za 30 tisíc korun a čtyři věcné ceny – zahradní zboží za 20 tisíc korun dle vlastního výběru z nabídky firmy Mountfield a poukázky na elektrotechniku z prodejen Datartu v hodnotě 15, 10 a 5 tisíc korun.

Jak zaznělo, projektu CI je v OKD přikládán velký význam. Zejména za současné složité situace na trhu s uhlím by měl přispět ke zlepšení konkurenceschopnosti firmy cestou snižování nákladů a zvýšení efektivity všech činností. Trvalou prioritou zůstává bezpečnosti a ochrana zdraví při práci.

„I doma se lidé snaží dělat věci rychleji, efektivněji a bezpečněji. Stejně je třeba přistupovat k řešení úkolů v zaměstnání,“ použil příměr ředitel Závodu Důl Karviná Petr Dedek. Jak informoval, na jeho závodě se do procesu CI zapojuje asi sedm procent zaměstnanců. Složitější je to s pracovníky dodavatelských firem. Z těch se účastní CI asi jedno procento. „Při tom právě tito lidé pocházejí zpravidla z jiného prostředí a mohli by vnést do každodenní praxe OKD nové pohledy a zkušenosti,“ vyzval Dedek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: OKD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…