OZO Ostrava: Sběrné dvory přecházejí na letní provoz

22.03.2019 20:29

Sběrné dvory společnosti OZO Ostrava, které jsou na území města Ostravy, přejdou v pondělí 1. dubna na letní provoz. Otevírací doby některých sběrných dvorů se však oproti loňskému roku změní.

OZO Ostrava: Sběrné dvory přecházejí na letní provoz
Foto: Archiv
Popisek: OZO

„Na rozdíl od předchozích let se změní letní provozní doba sběrných dvorů v Mariánských Horách, Martinově, Radvanicích a Slezské Ostravě. Zatímco dříve byly v pracovní dny přes léto otevřeny od 10 do 20 hodin, nově to bude od 9 do 19 hodin. Sobotní provoz zůstává stejný, a to od 8 do 14 hodin,“ upozorňuje Vladimíra Karasová ze společnosti OZO Ostrava a časový posun spojuje s výsledky dlouhodobého sledování vytíženosti zmíněných sběrných dvorů. „Po 19. hodině už lidé přivážejí odpad jen výjimečně, zato v ranních hodinách už před zamčenými vraty často stává i několik zájemců,“ vysvětluje posun letní otevírací doby a dodává, že podobně bude v létě upravena i zavírací doba ve sběrných dvorech v Krásném Poli, Proskovicích a Staré Bělé. Ty budou ve středy a pátky v provozu od 14 do 19 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin.

„Čtyři největší sběrné dvory v Kunčicích, Přívoze, Porubě a Zábřehu budou stejně jako v minulých letech otevřeny denně od 8 do 20 hodin, a to včetně víkendů. A celoročně beze změn je otevřen sběrný dvůr v Polance nad Odrou: ve středu a pátek od 14 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin,“ upřesňuje Vladimíra Karasová s tím, že občané Ostravy mohou využívat kterýkoli z uvedených dvanácti sběrných dvorů, a to i v jiném městském obvodu, než sami bydlí. Sběrné dvory v Ostravě však nejsou určeny pro odpad z firem ani pro mimoostravské domácnosti.

A ještě něco se letos v létě změní. Sběrné dvory v Ostravě už nebudou bezplatně přijímat pneumatiky. Bezplatný zpětný odběr pneumatik v České republice zajišťuje od roku 2016 společnost Eltma. Za likvidaci pneumatik platí kupující už v rámci jejich pořizovací ceny, takže si s nimi nemusí po ojetí dělat starosti, pokud je odevzdá v místech zpětného odběru, kterými jsou pneuservisy nebo autoservisy zapojené do tohoto systému. Odběrných míst, jež mají ze zákona povinnost odebírat pneumatiky, je jen v Ostravě více než padesát. Seznam všech míst zpětného odběru v ČR uveřejňuje na svých webových stránkách Ministerstvo životního prostředí ČR (www.mzp.cz/cz/odber_pneu) i kolektivní systém Eltma (www.eltma.cz/sberna-mista).

„Sběrné dvory OZO Ostrava nejsou do systému zpětného odběru pneumatik zařazeny. Proto město Ostrava rozhodlo, že už nebude na odběr pneumatik doplácet a od července letošního roku jejich příjem ve všech sběrných dvorech OZO Ostrava zpoplatní,“ informuje Vladimíra Karasová s tím, že občany bude společnost na tuto blížící se změnu upozorňovat už nyní rozdáváním letáků ve sběrných dvorech a informacemi na svém webu a facebooku.








 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…