OZP: Vyjádření k návrhu na převod účtů zdravotních pojišťoven do ČNB

25.05.2015 19:32

Převedení peněz z fondu prevence do České národní banky by mohlo omezit nejenom benefity. Oborová zdravotní pojišťovna například jeho prostřednictvím motivuje dárce krve, proplácí očkování novorozenců nad rámec veřejného pojištění, hradí odvykací programy pro kuřáky nebo zajišťuje onkologickým pacientům kompenzační pomůcky, aby jim ulehčila návrat do života. Samozřejmě z něj proplácíme i mnohá preventivní vyšetření.

OZP: Vyjádření k návrhu na převod účtů zdravotních pojišťoven do ČNB
Foto: OZP
Popisek: Logo Oborové zdravotní pojišťovny

Fond prevence se tvoří z výnosů prostředků na bankovních účtech, ale také z přijatých pokut a penále. Pokud bychom přišli o úroky z peněz na bankovních účtech, které tvoří zhruba třetinu příjmu fondu prevence, museli bychom naše preventivní programy odpovídajícím způsobem omezit.

Kromě uvedených omezení benefitů z fondu prevence by se navrhovaná úprava mohla dotknout také dalších klientských služeb, jako možnosti online plateb, plateb kartou, QR kódem a podobně.

Je také třeba vzít v úvahu, že tyto prostředky nejsou příjmem státního rozpočtu, ale platbou občanů na veřejné zdravotní pojištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…