Obci Píšť hrozilo, že na Velikonoce bude bez vody. SSHR poslala cisterny na pitnou vodu

31.03.2018 12:06

Obec Píšť v Moravskoslezském kraji se dostala do krizové situace. Hloubkové vrty, které zásobují obecní vodovod, vyschly. Hrozilo, že bez vody zůstane až 2100 lidí, kteří zde bydlí.

Obci Píšť hrozilo, že na Velikonoce bude bez vody. SSHR poslala cisterny na pitnou vodu
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

„V obci jsou vyhlášena opatření pro maximální úsporný režim, ale i tak nám voda stále chybí a hlubinný vrt nestačí vodu dodávat,“ upřesnil starosta obce Píšť Daniel Fichna.

Starosta se proto ve středu obrátil o pomoc na Správu státních hmotných rezerv. Už druhý den se podařilo zásobování vodou obnovit. Správa poslala do obce dvě autocisterny (o objemu 8 m3), dva přívěsy a sedm kontejnerů na pitnou vodu.

„Okamžitě jsme uvolnili cisterny z našich skladů a během pár hodin by se mělo zásobování vodou v obci obnovit,“ doplnil předseda SSHR Pavel Švagr.

Techniku zapůjčila Správa obci zatím na tři měsíce. Problém s vysycháním vrtů, které zásobují obecní vodovod, se v posledních letech opakuje. Loni v létě požádalo Správu o pomoc město Seč v Pardubickém kraji.  V roce 2016 zase došla voda v obci Svatá Maří v Jihočeském kraji. A v roce 2015 měli podobný problém v Libici nad Doubravou na Vysočině a bez vody byly i tři obce na Pardubicku - Bojanov, Liboměřice a Seč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…