Oborová zdravotní pojišťovna ode dneška opět otevírá denně svá klientská centra

27.04.2020 10:06

Od pondělí 27. dubna se Oborová zdravotní pojišťovna na svých klientských centrech vrací k běžné otevírací době. Již od středy 15. dubna byla pracoviště otevřena v omezeném režimu tři hodiny denně v pondělí a ve středu.

Oborová zdravotní pojišťovna ode dneška opět otevírá denně svá klientská centra
Foto: OZP
Popisek: Logo Oborové zdravotní pojišťovny

„Otevření poboček je především vstřícným krokem vůči těm našim klientům, kteří s námi v tuto chvíli nemohou komunikovat jinak, než při osobní návštěvě. Těch už je ale jen malá část. Většina našich pojištěnců vyřizuje své záležitosti prostřednictvím aplikace VITAKARTA. Jen v březnu ji využilo přes čtvrt milionu lidí,“ říká Radovan Kouřil, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny.

„Ve všech našich pobočkách budou platit zvýšená hygienická opatření. Pečlivě desinfikujeme společné prostory, kliky, židle a zároveň jsou na všech přepážkách nainstalovaná ochranná plexiskla. Také požádáme klienty, aby při čekání dodržovali dvoumetrové rozestupy, měli nasazenou roušku či jinou ochranu úst a nosu a používali připravenou desinfekci rukou. Především chceme ochránit zdraví klientů i našich kolegyň a kolegů na pobočkách,“ říká Miloslava Lukešová, obchodní ředitelka Oborové zdravotní pojišťovny.

Výjimkou je pouze pracoviště v Praze v Tusarově ulici, které zůstane ještě týden uzavřené. OZP však svým klientům doporučuje, aby v souladu s opatřeními vlády pro své záležitosti nadále přednostně využívali elektronickou formu komunikace a plateb. Na svou pobočku také mohou před osobní návštěvou zavolat a ujistit se, zda je jednodušší vše vyřídit na dálku.

Bez osobní návštěvy mohou klienti své záležitosti vyřídit zejména prostřednictvím aplikace VITAKARTA. Ta umí zařídit prakticky vše, s čím by pomohli kolegyně a kolegové na přepážce. Je možné využít také elektronickou podatelnu prostřednictvím webu www.ozp.cz a také informační telefonní linku OZP. S medicínskými dotazy pak poradí Asistent zdraví, kterému lze zavolat, napsat email, anebo dotaz položit online právě prostřednictvím aplikace VITAKARTA.

Adresy a otevírací hodiny klientských pracovišť OZP naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…