Obyvatelé Moravskoslezského kraje můžou získat 60 milionů na výměnu kotlů

04.01.2014 19:05

Ministerstvo životního prostředí a Moravskoslezský kraj vyhlašují 4. výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí podpory ze Společného programu na podporu výměny kotlů. Obyvatelé Moravskoslezského kraje již mohli v rámci předchozích výzev získat na dotacích na výměnu starých kotlů na nové ekologické celkem 220 milionů korun.

Obyvatelé Moravskoslezského kraje můžou získat 60 milionů na výměnu kotlů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.

Alokace na tuto výzvu je celkem 60 mil. Kč, 30 mil. Kč z resortu životního prostředí a 30 mil. Kč z prostředků Moravskoslezského kraje.

Podpora se bude poskytovat na výměnu stávajících ručně plněných kotlů na tuhá paliva za nové účinné nízkoemisní tepelné zdroje v Moravskoslezském kraji. Výše podpory se odvíjí od typu pořízeného kotle. Stejně jako v předchozí výzvě mohou žadatelé vybírat mezi kotlem na tuhá paliva s automatickým dávkováním paliva 3. nebo 4. a vyšší emisní třídy dle ČSN EN 303-5, zplyňovacím kotlem na tuhá paliva emisní třídy 4 a vyšší či atmosferickým nebo kondenzačním kotlem na zemní plyn.

Oprávnění žadatelé mohou předkládat žádosti o podporu z Programu od 2. ledna 2014 až do 30. června 2014 nebo do dne vyčerpání alokace.

Spolu s vyhlášením výzvy byl Program aktualizován vydáním příslušného dodatku ke Směrnici Ministerstva životního prostředí č.  6/2010, Přílohy XIII: https://www.sfzp.cz/sekce/690/prilohy-xiii---spolecny-program-na-vymenu-kotlu/ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…