Oddělení akutní rehabilitace Nemocnice Písek, a.s. modernizuje díky evropským fondům své vybavení

31.07.2014 10:51

V Nemocnici Písek, a.s. byla v těchto dnech ukončena fyzická realizace projektu s názvem „Modernizace zdravotnického a technického vybavení oddělení následné péče Nemocnice Písek, a.s.“. V rámci projektu bylo možné pořídit nové přístrojové a technické vybavení za více než 2 mil. korun a tím významně zmodernizovat a zkvalitnit služby lůžkového Oddělení akutní rehabilitace.

Oddělení akutní rehabilitace Nemocnice Písek, a.s. modernizuje díky evropským fondům své vybavení
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

Oddělení vzniklo před třemi lety jako nevyhnutelná komplexní součást následné, avšak akutní péče o pacienty po traumatických úrazech končetin, páteře i hlavy, ale i po neurochirurgických a velkých kloubních operacích. Oddělení akutní rehabilitace též poskytuje navazující péči pro pacienty po mozkových mrtvicích a tím týmově doplňuje péči Iktového centra v písecké nemocnici. Tyto služby jsou řízeně koncipovány nadregionálně - pro regiony Písecka, Strakonicka, Prachaticka a části Táborska.

Díky realizaci projektu byla pro potřeby akutní rehabilitace pořízena moderní, polohovatelná lůžka s příslušenstvím a speciální poloautomatické přístroje používané pro pasivní rehabilitaci - tzv. motodlahy končetin. „Tyto motodlahy jsou vhodné především pro pacienty po implantaci velkých umělých kloubů, složitějších úrazech a operacích končetin, ale i pro některé neurologické diagnózy - včetně následků po mozkové příhodě“, popisuje primář akutní rehabilitace MUDr. Jiří Kruliš.

Došlo tak k významné modernizaci a rozšíření přístrojového zázemí Oddělení akutní rehabilitace Nemocnice Písek, a.s., které v tomto ohledu dnes dosahuje vysoké úrovně poskytované zdravotnické péče. Výsledky za relativně krátkou dobu to jen potvrzují. Nová polohovací lůžka, která díky svým vlastnostem a funkcím zajistí klientům významně větší pohodlí, bezpečí i aktivní mobilizaci, ocení nejen pacienti, ale i ošetřující personál.

„Pořízení tohoto moderního vybavení bylo možné díky spolufinancování z evropských fondů, konkrétně je tento projekt spolufinancován Evropskou unií v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad. V srpnu požádá nemocnice Regionální radu o proplacení dotace, která pokryje 92,5% celkových nákladů“, dodává projektová manažerka Ing. Alena Kudrlová, MBA.

Název projektu: „Modernizace zdravotnického a technického vybavení oddělení následné péče Nemocnice Písek, a.s.“
Reg. č. projektu: CZ.1.14/2.6.00/05.01453
Termín realizace: 19. 3. 2014 – 31. 7. 2014
Celkové výdaje projektu: 2 302 874,- Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…