Ohroženým dětem lze pomoci i pitím kávy

16.10.2014 20:55

Už na pěti místech v Praze mohou lidé ochutnat Lata Caffé: kávu s lepší chutí, která pomáhá. Při snídani, setkání s přáteli nebo odpolední siestě tak zároveň podpoří programy organizace Lata pro ohrožené děti a mládež.

Ohroženým dětem lze pomoci i pitím kávy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrnek s kávou

O kavárnu Caféidoskop se rozrostl seznam podniků, kde si lze objednat Lata Caffé. Je o pár korun dražší, ale její koupí podpoříte dobrou věc – pomoc dětem a mladým lidem, kteří se potýkají s různými problémy.

„Mezi naše klienty patří děti s problémy ve škole, v rodině, s vrstevníky nebo třeba mladí lidé, kteří vycházejí z dětských domovů a potřebují na startu své dospělosti oporu,“ vysvětluje ředitelka Laty Markéta Ježková. V rámci programu „Ve dvou se to lépe táhne“ se s klienty setkávají jen o něco málo starší dobrovolníci, naslouchají jim, tráví společně volný čas a pomáhají řešit nelehké životní situace.

„Naši dobrovolníci sice vše dělají zdarma, ale pomoc nemůže být účinná bez jejich zaškolení, odborné podpory a dalších navazujících projektů. Proto jsme rádi za každý příspěvek na náš provoz,“ vysvětluje Markéta Ježková.

A jak konkrétně Lata Caffé funguje?

Lata Caffé je vlastně jakákoli káva, kterou si lze v dané kavárně objednat, s tím rozdílem, že za Lata Caffé zaplatíte o pár korun více. V závislosti na podmínkách daného podniku vám pak bude za objednávku naúčtována vyšší částka, nebo při placení přispějete do zapečetěné kasičky u pokladny. Zmínka o možnosti objednat si Lata Caffé někdy v nápojovém lístku není, sledujte proto letáčky nebo informační tabulky v kavárně.

O sdružení Lata

Sdružení Lata – Programy pro ohroženou mládež pomáhá od roku 1994 sociálně ohroženým dětem a mladým lidem ve věku 13-26 let. Hlavní projekt „Ve dvou se to lépe táhne“ je založen na vrstevnické podpoře od vyškolených dobrovolníků, od nichž se
klienti učí, jak se vypořádat s obtížnými životními situacemi a kvalitně trávit volný čas. Pomoc dobrovolníků je doplněna o odbornou péči sociálních pracovníků a další doplňkové služby. V roce 2012 rozšířilo sdružení své služby o program podpůrné individuální práce s rodinou. Jeho cílem je provázení rodičů v náročných momentech výchovy dětí, nalezení prostoru pro komunikaci mezi členy rodiny a posílení zdravých vazeb mezi nimi.  Za svou práci získala Lata v roce 2013 mezinárodní Cenu Nadace ERSTE za přínos sociální integraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…