Olivia Jordan se stala Miss USA 2015, zbrusu novou korunku české výroby dodala DIC

13.07.2015 20:18

Novou Miss USA se stala 26letá rodačka z Tulsy, Miss Oklahoma, Olivia Jordan. Po Miss Universe a Miss Curaçao se Miss USA stává třetí prestižní soutěží krásy ve světě, která během tohoto roku získala od Diamonds International Corporation (DIC) originální ručně vyráběnou korunku. Nejkrásnější žena USA byla dnes v noci korunována šperkařským skvostem z české dílny!

Olivia Jordan se stala Miss USA 2015, zbrusu novou korunku české výroby dodala DIC
Foto: archiv DIC
Popisek: Miss USA korunovaná českou korunkou od DIC.

Třpytivá, diamanty, safíry a rubíny posázená korunka byla slavnostně odhalena v pátek 10. července 2015 v hlavním městě Louisiany, Baton Rouge v komplexu River Center za přítomnosti všech 51 kandidátek, ceremoniálu se zúčastnily i úřadující královna krásy Miss USA 2014 Nia Sanchez a Miss USA 2013 Erin Brady.

Korunka, vyrobena společností DIC, má hodnotu 200 000 dolarů, je zhotovena z 280 gramů bílého zlata a zdobena 222 bílými safíry, 340 modrými safíry, 112 rubíny a 33 diamanty. Českou republiku na šperku reprezentuje 30 českých křišťálů, které připomínají siluetu newyorských mrakodrapů. Hvězdy představují 51 soutěžících.
"Hvězdy jsou propojeny řetízkem, což vyjadřuje, že se jedná o Spojené státy a všechny tyto státy jsou sjednoceny v jeden," řekl viceprezident DIC, Petr Matějček. " A 33 zářivých briliantů podtrhuje krásu žen, které tuto korunku ponesou."

"Chtěli jsme vytvořit něco jedinečného pro Spojené státy, abychom podtrhli jedinečnost Spojených států, jelikož spojují rozličné národy, různé charaktery, různé lidi, což z nich dělá velmi atraktivním místem pro život, kde by chtělo žít stále více a více lidí," pokračoval.

Nová korunka nahradí model používaný v letech 2009 – 2014. DIC vyráběla také tiáry pro první a druhou vicemiss. V letošním roce ještě společnost představí korunku pro soutěž Miss Teen USA, čímž završí první rok desetileté spolupráce s Miss Universe Organization.

O společnosti DIC:

Společnost DIC působí na trhu s investičními diamanty a diamantovými šperky již přes 10 let a to nejen v ČR, ale ve 14 státech světa, navíc má vlastní kolekci hodinek, parfémů a módních doplňků. Speciální edice zahrnují například šperkařskou řadu od přední módní návrhářky Blanky Matragi, nebo limitovanou edici hodinek navrženou tenisty Radkem Štěpánkem a Tomášem Berdychem. DIC je členem a akcionářem Antverpské diamantové burzy a členem Dubajské diamantové burzy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…