Olomoucký kraj: Arcibiskupská stezka upozorní na poselství historie

21.08.2022 18:34 | Tisková zpráva

Ještě tento rok vznikne v Olomouckém kraji Arcibiskupská stezka, která povede po stávajícím turistickém značení ze Svatého Kopečku až na Velehrad.

Olomoucký kraj: Arcibiskupská stezka upozorní na poselství historie
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Trasa bude součástí mnohem většího projektu – Cyrilometodějské stezky, na jejíž realizaci se hejtmanství rovněž podílí, a která se letos stala certifikovanou kulturní stezkou Rady Evropy.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

„Na vyznačení Arcibiskupské stezky spolupracuje Olomoucký kraj s Centrálou cestovního ruchu, Klubem českých turistů a Evropskou kulturní stezkou svatého Cyrila a Metoděje,“ informovala Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu a vnějších vztahů.

Projekt má hned několik cílů – posílit povědomí o slovanském odkazu, společných hodnotách, přiblížit historii regionu a také podpořit turistický ruch, neboť Arcibiskupská stezka povede atraktivními místy Olomouckého kraje.

„Vždycky je skvělé, když se zážitky z výletů spojí také s něčím poučným. A právě to Arcibiskupská stezka nabídne. Trasa bude procházet například přes Velkou Bystřici, město Olomouc, Velký Týnec, kolem Dubu nad Moravou a dál přes Tovačov, Kojetín a Kroměříž s mnoha zajímavými zastaveními,“ dodala Milada Sokolová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…