Olomoucký kraj: Hejtmanství pomůže lázním

24.07.2020 17:22

Olomoucký kraj pomůže lázeňským zařízením na území regionu. Ta utrpěla miliónové ztráty během doby, kdy nemohla kvůli opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru přijímat klienty. Hejtmanství hodlá podpořit lázně především intenzivní propagací.

Olomoucký kraj: Hejtmanství pomůže lázním
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

„Koronavirová krize zasadila lázeňství v regionu těžkou ránu. Kraj pomáhal už tím, že lázním distribuoval ochranné pomůcky. Teď přišel čas, aby pomohl znovu – například propagací lázeňských a relaxačních zařízení,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Potřeba větší propagace vzešla z pondělního jednání hejtmana a zástupců lázní v Jeseníku, Teplicích nad Bečvou, Skalce, Slatinicích, Bludově a Velkých Losinách. Kromě toho zazněl také požadavek na úpravu podmínek čerpání voucherů, jimiž stát podporuje pobyt v lázních.

„Lázeňství patří k té části cestovního ruchu, díky které míří každý rok do Olomouckého kraje tisíce turistů. V počtu přenocování lázeňských hostů drží náš kraj druhé místo hned za Karlovarským. Byla by škoda tak dobrou pozici ztratit,“ zdůvodnil podporu lázeňských zařízení Vladimír Lichnovský, uvolněný člen zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Ve hře je také možnost iniciovat vznik nového dotačního programu na celostátní úrovni. Jeho prostřednictvím by lázeňská i sociální zařízení v krajích mohla čerpat peníze na stavební úpravy, díky kterým vzniknou oddělené prostory pro případné klienty s nakažlivými chorobami.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…