Ombudsman pověřil svou zástupkyni částí agendy

25.02.2020 14:52

Ombudsman Stanislav Křeček s účinností od 24. 2. pověřil svou zástupkyni Moniku Šimůnkovou částí zákonem vymezené agendy.

Ombudsman pověřil svou zástupkyni částí agendy
Foto: ochrance.cz
Popisek: Veřejný ochránce práv - logo

Zástupkyně ombudsmana se bude věnovat zejména ochraně osob omezených na svobodě, ochraně práv lidí s postižením, ochranou dětí, mládeže a rodiny, vězeňstvím, policií, školstvím, záležitostmi cizinců, zdravotnictvím, oblastí práce a zaměstnanosti, veřejným opatrovnictvím, ochranou osobních údajů, právem na informace či sociálním službám.

Ombudsman si ve své působnosti ponechal agendu sociálního zabezpečení, stavby a regionální rozvoj, ochranu životního prostředí, památkovou ochranu, pozemkové právo, státní správu soudnictví, daně, poplatky a cla, přestupky, vnitřní správu, pozemní komunikace, dopravně správní agendu a další a rovněž oblast rovného zacházení.

Podrobnosti k rozdělení agendy najdete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…